torstai 4. tammikuuta 2024

Douglas Preston & Lincoln Child: Tulikivi

 

Tämä kirja on alunperin vuodelta 2004 ja suomeksi se on saatu vuonna 2011. Kustantaja on Gummerus. Äänikirjan kuuntelin Celiassa, jossa sen pituus on yli 26 tuntia ja lukija on hyvin ilmeikäs. Tämä on 5. osaa Pendergast-sarjaa.
*
Pendergast saa vastaansa yliluonnolliset voimat?

Long Islandilla sijaitsevan kartanon jykevien porttien takana FBI:n erikoisagentti Pendergast kohtaa kammottavan verilöylyn jäljet. Lukitulta vintiltä, tulikiven tukahduttavan katkun keskeltä löytyy taidekriitikko Jeremy Groven maalliset, kytevät jäännökset, joiden vieressä on lattiaan painautunut sorkanjälki. Näkymä muistuttaa tarunomaisia kertomuksia kauheuksista, jotka lankesivat niiden ylle, jotka tekivät sopimuksen paholaisen kanssa.

Pendergast ei voi vastustaa murhamysteeriä, jonka ainoa looginen selitys tuntuisi olevan yliluonnollinen. Tutkinta vie hänet ja hänen apurinsa Long Islandin ylellisistä kartanoista ja New York Cityn kattohuoneistoista Firenzen sokkeloiselle kujille ja sieltä kaupungin ulkopuolelle, romahduspisteessä olevaan linnaan, johon vuosikymmeniä sitten kokoontui neljä miestä loihtimaan jotain sanoinkuvaamatonta.

”Yksi syy siihen, miksi Prestonin ja Childin trillerit ovat niin onnistuneita, on [...] todennäköisesti nykykirjallisuuden karismaattisin etsivä: FBI:n erikoisagentti Aloysius Pendergast, Sherlock Holmesin varakas ja hienostunut mutta häikäilemätön perillinen.”
- Publishers Weekly (USA)
*
Pendergast törmään D'Agostaan uudessa jutussa, kun tämä on palannut Kanadasta poliisiksi. Outoja kuolemia sattuu ja mitä kaiken takana onkaan. Pendergast joutuu hengenvaaraan ystävänsä kanssa. Kirjan lopussa on myös koukku seuraavaa kirjaa vartene. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.