perjantai 19. tammikuuta 2024

Jørn Lier Horst: Pahan otteessa. Vol 2

 

Tämä kirja on ilmestynyt vuonna 2023 ja sen kustantaja on Otava. Kiitokset heille arvostelukappaleesta! Äänikijan pituus on noin 10 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Jari Nissinen. Tämä on 14. osa suositussa norjalaisessa Wisting-sarjassa. Tämä on toinen kerta kun kuuntelen tämän kirjan, alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä
*
Poliisien kohtalokas virhe päästää pahuuden valloilleen koukuttavassa Wisting-dekkarissa.

Metsästä löytyy ruumis, jonka vammat viittaavat kammottavalla tavalla sarjamurhaaja Tom Kerriin. Mutta Kerr istuu tuomionsa neljättä vuotta vankilassa eikä voi mitenkään olla vastuussa hirmuteosta. Sen sijaan kaikki viittaisi Kerrin oletettuun rikoskumppaniin, jota ei koskaan saatu kiinni.

William Wistingin toimittajatytär Line on mukana dokumentoimassa, kun Kerrin kolmannen uhrin jäännösten olinpaikkaa selvitetään. Wisting itse on vastuussa turvatoimista, mutta rekonstruktio epäonnistuu kohtalokkaasti: Kerr karkaa.

Murhaajat ovat nyt vapaina, ja pahuuden ydin uhkaa niellä kaikki pyörteeseensä.
*
Vanki karkaa ja poliiseja loukkaantuu, vaikka kaiken piti olla täysin varmaa. Line kuvaa kaiken ja pian kaikki on vaarassa. Wisting joutuu syylliseksi pakoon ja hyllylle. Jälleen Line joutuu kiipeliin.

Tämä on hyvä sarja ja kestää hyvin toisenkin lukemisen. Tarina on hyvä ja tapahtumia riittää loppuun saakka. Jännitystä on sopivasti ja henkilöt ovat uskottavia. Suosittelen kyllä tutustumaan ja hyvä, että myös alkupään kirjat on myös nyt suomennettu pian. Annan tälle kirjalle edelleen 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.