tiistai 2. tammikuuta 2024

Kristina Ohlsson: Tuhatkaunot

 

Tämä kirja on vuodelta 2010 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on 13,5 tuntia ja sen lukee  Heljä Heikkinen. Tämä on toinen osa sarjaa
*
Pahuus yhdistää

Teini-ikäinen tyttö pahoinpidellään, iäkäs pappi surmaa vaimonsa ja itsensä, mies joutuu auton yliajamaksi ja kuolee. Rikoksia ei näennäisesti yhdistä mikään, mutta poliisin erityisryhmän tarkemmat tutkimukset paljastavat outoja asioita. Tutkimuksen langat johtavat kauas Pohjolan ulkopuolelle häikäilemättömien rikollisten jäljille.

Samaan aikaan ihmissuhteet kärjistyvät komisario Alex Rechtin johtamassa tutkimusryhmässä, johon kuuluu myös Fredrika Bergman.Tuhatkaunot on kansainvälisesti menestyneen ja Ruotsin tämän hetken kiinnostavimman rikoskirjailijan Kristina Ohlssonin toinen Fredrika Bergman -jännäri.

Kristina Ohlsson (s. 1979) on Lähi-itään ja EU:n ulkopolitiikkaan erikoistunut politiikan tutkija, joka on työskennellyt turvallisuuspoliittisena analyytikkona Ruotsin poliisihallituksessa sekä viimeksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ:n) analyytikkona Wienissä. Ohlsson aloitti ensimmäisen romaaninsa kirjoittamisen ollessaan työkomennuksella Bagdadissa. Vuodesta 2012 hän on ollut vapaa kirjailija. Ohlsson asuu Tukholmassa.
*
Tämä on hyvä kirja, vaikka aihe on rankka. Fredrika on raskaana ja voi huonosti. Peder on palannut vaimonsa kanssa yhteen. Alexin vaimolla on jotain sanottavaa... Kirjassa riittää tapahtumia loppuun saakka, ja siihen jää koukku seuraavaan kirjaan. Sitä siis odottelen. Suosittelen kyllä tätä sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.