lauantai 20. tammikuuta 2024

Carin Gerhardsen: Jääkylmät silmät

 

Tämä kirja on ilmestynyt 16.1.24 ja sen kustantaja on Minerva. Kiitokset arvostelukappaleesta kustantajalle. Äänikirjan pituus on reilut 13 tuntia ja sen lukee Anu Vilhunen. Tämä on 6. osa ruotsalaisessa Hammarby-sarjassa
*
Hammarbyn poliisi ratkoo kadonneiden naisten arvoitusta.

Tukholmaa riepottelee lumimyrsky, mutta se ei estä kaupunkilaisia lähtemästä perjantai-illan viettoon tavalliseen tapaan. Viikonlopun päättyessä kaksi naista on kadonnut.

Rikosylikomisario ConnySjöberg saa kollegoineen todeta tapauksissa epämiellyttäviä yhtäläisyyksiä. Molemmat naiset ovat eläneet alistavissa suhteissa, ja kumpikin on saattanut kadota omasta tahdostaan. Dramaattinen ruumislöytö saa poliisin kuitenkin toisiin ajatuksiin.
Tapahtumien todellista laitaa selvitettäessä vastassa on monia yllätyksiä. Kuka lopulta on uhri ja miksi?
Tukholmaan sijoittuvan Hammarby-sarjan kuudes osa on taattua Gerhardsen-laatua ja kuvaa elävästi rikostutkintaa ja poliisiaseman ihmissuhteita.

” Hammarby-sarja on älykäs ja nopeatempoinen, ilman että henkilökuvaus kärsisi.” – ICA-Kuriren
“Hyvin kirjoitettu, viihdyttävä ja kerrassaan erinomainen juoni.” – Dagens Nyheter

RuotsalainenCarin Gerhardsen julkaisi ensimmäisen romaaninsa vuonna 1992. Kahdeksanosainen Gerhardsenilta on aiemmin julkaistu suomeksi rikosromaani Musta jää sekä Hammarby-sarjan edelliset osat Piparkakkutalo, Tuhkimotytöt, Unilaulu, Piirileikki ja Hyvä haltija
*
Täytyy nyt kyllä sanoa, että tämä sarja tuottaa pettymyksen hyvän alun jälkeen. En päässyt kirjan makuun lainkaan ja sain kuin sain kuunneltua loppuun. En muistanut päähenkilöitä aikaisemmista kirjoista ja se olisi voinut syventää kirjaa. Muuten kyllä sujuvaa kerrontaa tämä on, että jos pidit aikaisemmista osista, niin suosittelen kyllä lukemaan tämänkin kirjan. 

Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Olen koukuttunut tähän sarjaan. Ei kyllä sovi herkemmille lukijoille. t. Mai / Kirjasähkökäyrä

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.