lauantai 6. tammikuuta 2024

Lucinda Riley: Seitsemän sisarta

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2017 ja sen kustantaja on Bazar. Kuuntelin äänikirjan Celiassa, missä sen pituus oli noin 20 tuntia. Tämä aloitaa seitsemän osaisen sarjan, joka päättyi isän tarinaan tänä vuonna. Lukemani Rileyn kirjat löytyvät tästä linkistä.
*
Uusi ainutlaatuinen kirjasarja seitsemästä nuoresta naisesta alkaa. Kiehtova sukusaaga ja rakkaustarina, joka tempaa lukijan mukaansa, eikä päästä irti ennen kuin tarina on kerrottu!

Maia D’Aplièse ja hänen viisi nuorempaa sisartaan ovat kokoontuneet lapsuudenkotiinsa Atlantikseen – upeaan, syrjäiseen linnaan Genevenjärven rannalla.

Heidän isänsä Papa Salt, omalaatuinen miljonääri, on kuollut. Papa Salt on adoptoinut jokaisen tytön vauvana ja nyt, hänen kuolemansa jälkeen, jokainen heistä saa kirjekuoren, joka sisältää vihjeen tytön historiasta. Maian vihje vie hänet toiselle puolelle maailmaa, Rio de Janeiroon, jossa hänen tarinansa palapeli alkaa rakentua.

Kahdeksankymmentä vuotta aikaisemmin, Rion villillä 20-luvulla, Jeesus Kristus -patsaan rakennustyö on vasta alkamassa. Arkkitehti Heitor de Silva Costa perheineen purjehtii Pariisiin etsimään kuvanveistäjää suureen projektiinsa. Heidän kanssaan matkustaa Izabela Bonifacio, joka on isänsä tahdosta vasta kihlautunut. Montmartren taiteilijapiirit muuttavat nuoren naisen elämän täysin. Paluu takaisin Rioon ei ole helppo.

Seitsemän sisarta on lukuromaani vailla vertaa. Se tempaa lukijan mukaansa eikä päästä irti, ennen kuin tarina on kerrottu loppuun.

Lucinda Riley (s. 1967) on kotoisin Irlannista. Hänen kirjoja on myyty yli viisi miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, ja 12 kirjoista on ollut The New York Times -lehden bestseller-listan kärjessä. Seitsemän sisarta aloittaa seitsenosaisen kirjasarjan sisaruksista, jotka omalaatuinen miljonääri adoptoi eri puolilta maapalloa.
*
Tässä kirjassa ei ole onneksi mytologiaa, kuten nimi viittaa... Perus seikkailu siittä, mistä löytyy adoptoidun sisaruksen juuret. Kirjassa ollaan sekä 1920-luvun Pariisissa, että 2000-luvun Rio de Janeirossa. Mukavasti jaksoin kuunnella, vaikka vähän pidempi kirja kyseessä. Itse vähän hitaasti sytyin tähän sarjaan, mutta aion kuunnella seuraavankin osan. Kannattaa tutustua. Annan kirjalle 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Mää loppuvuodesta aloin lukea tätä sarjaa. Nyt toisessa osassa menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinäkin vasta nyt olet aloittanut sarjan. Minäkin luin jo kakksos osan. Hyvältä vaikuttaa!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.