maanantai 1. tammikuuta 2024

Michael Connelly: Kaksi totuutta

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2019 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on noin 13 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on osa Harry Bosch -sarjaa
*
Harry Bosch ei loikoile laakereillaan edes eläkkeellä. Hänen työpanostaan tarvitaan taas kipeästi, kun San Fernandossa murhataan apteekkari ja tämän poika. Johtolangat viittaavat lääkereseptejä laittomasti kierrättävälle pilleritehtaalle.

Samaan aikaan kuolemantuomion kolmekymmentä vuotta aiemmin saanut murhaaja vakuuttaa syyttömyyttään ja vaatii korvauksia väärästä tuomiosta. Harryn vanhat kollegat LAPD:ssä tuntuvat tekevän kaikkensa liatakseen Harryn maineen ja vapauttaakseen kylmäverisen murhaajan.

Tapaukset ratkaistakseen Harryn on toimittava tavoilla, joihin hän ei ole koskaan ennen turvautunut. Hyvin nopeasti Harry saa huomata, että totuudella on kaksi puolta: yksi totuus vapauttaa, toinen painaa seuraajansa pimeyteen.
*
Tosi hyvä kirja. Bosch joutuu tiukoille, kun hän osallistuu pilleritehtaan tutkintaan peitetehtävissä ja joutuu todelliseen vaaraan. Toisaalta häntä syytetään vanhasta tapahtumasta aiheettomasti. Tiukkoja tilanteita riittää ja myös velipuoli on mukana tukemassa Harryä. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.