tiistai 19. syyskuuta 2023

Lilja Sigurdardóttir: Verenpunainen meri

 

Tämä kirja on ilmestynyt 18.9.23 ja sen kustantaja on Docendo. Kiitokset arvostelukappaleesta!
Äänikirjan pituus on reilut 8 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Tämä on toinen osa Áróran tutkimuksia -sarjassa. Edellinen osa oli nimeltään Jääkylmä aurinko.
*
Kidnapattu nainen. Kansainvälinen salaliitto. Tapahtumapaikkana sumuinen Islanti. 

Islantilaisen liikemiehen vaimo on kidnapattu. Hän pyytää apua Áróralta, joka on palannut maahan etsimään aiemmin kadonnutta siskoaan. Kun sumu laskeutuu kylmään ja sateiseen Islannin syksyyn, tutkinnasta tulee yhä vaarallisempaa.

Kun liikemies Flosi palaa kotiin päivälliselle, hän huomaa, että hänen kotiinsa on murtauduttu ja vaimo Gudrun kadonnut. Kirje keittiön pöydällä vahvistaa, että hänet on kidnapattu. Jos Flosi ei suostu maksamaan valtavia lunnaita tai kertoo poliisille, Gudrun tapetaan.

Flosi ottaa yhteyttä kätketyn omaisuuden etsintään erikoistuneeseen Áróraan, joka yrittää etsiväystävänsä Danielin kanssa päästä tapauksen ytimeen ilman, että kukaan tietää. Samalla he jatkavat Áróran kadonneen sisaren kohtalon selvittämistä.

Verenpunainen meri on toinen osa islantilaisessa dekkarisarjassa, jossa seurataan voimakastahtoisen ja värikkään Áróran tutkimuksia kadonneiden löytämiseksi. Sarja kuvaa tunnelmallisesti Islannin luontoa ja paikallisia tapoja sekä Áróran oman elämän erikoisia käänteitä.

Lilja Sigurdardóttir (s. 1972) on islantilainen dekkaristi ja näytelmäkirjailija, joka on palkittu kahdesti vuoden parhaasta dekkarista Islannissa. Hänen kirjojensa käännösoikeuksia on myyty yli 15 maahan.
*
Tämäkin on hyvä osa sarjassa ja suosittelen tutustumaan. Islanti miljöönä on mitä parhain ja sekin huokuu tässä kirjassa. Kirjailijalla on sana hallussa ja kirjassa sattuu ja tapahtuu. Jännitystä riittää loppuun saakka. Islantilaiset nimet on vaikea hahmottaa ja se tuotti hieman vaikeuksia... Taattua laatua tämäkin kirja!

Annan kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.