perjantai 12. tammikuuta 2024

Lucinda Riley: Myrskyn sisar: Allyn tarina

 

Tämä kirja on ilmestynyt vuonna 2018 ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan pituus on 19,5 tuntia ja sen lukee Usva Kärnä. Itse kuuntelin tämän Celiassa. Tämä on toinen osa huippusuositussa Seitsemän sisarta -sarjassa. 
*
Allyn tarina jatkaa ainutlaatuista matkaa Seitsemän sisaren maailmaan, jossa salaisuudet paljastuvat herkullisen hitaasti mutta aina yllättäen.

Ally D’Aplièse on ammattilaispurjehtija ja juuri aloittamassa purjehduskisaa sekä rakastumassa korviaan myöten kilpa-aluksen kapteeniin, kun hän saa viestin isänsä kuolemasta. Ally matkustaa heti lapsuudenkotiinsa, jossa hänen viisi sisartaan jo odottavat häntä. Sisarussarjan isä, omalaatuinen miljonääri Pa Salt on adoptoinut kaikki tytöt vauvana, ja nyt jokainen tytöistä saa oman kirjeen, johon Pa Salt on sisällyttänyt vihjeen kunkin alkuperästä.

Allyn vihje vie hänet Norjaan. Vuonojen ja metsien maassa hän saa kuulla yli sata vuotta sitten eläneestä Anna Landvikista, joka lauloin Edward Griegin oopperan ensi-illassa. Pala palalta Anna ja Edwardin tarina hahmottuu Allylle, mutta samalla se saa hänet yhä enemmän miettimään, kuka Pa Salt oikeastaan oli ja miksi seitsemäs sisar on kadoksissa.

Myrskyn sisar jatkaa Seitsemän sisarta -teoksessa alkanutta seitsenosaista kirjasarjaa. Jokaisessa kirjassa seurataan yhden sisaren tarinaa. Kuusi ensimmäistä osaa voi lukea missä järjestyksessä tahansa, sillä ne kaikki alkavat samasta hetkestä.
*
Ally on purjehtimassa, kun kuulee isänsä kuolleen. Taitava soittaja päättää lähteä etsimään juuriaan Norjaan, jossa muusikkosuku on varttunut. Kirjassa seikkaillaan sodan alku ajan Saksassa ja Norjassa. Ei ole helppoa olla juutalainen silloin. 

Kiva kirja, jossa. historiaosuudet hyvin kirjoitettu. Jännitystäkin on tarjolla ja tapahtumia riittää, vaikka pitkä kirja on kyseessä... Suosittelen tutustumaan, jos et ole vielä tutustunut... Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.