keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Denise Rudberg: Tehtävä Berliinissä

 

Tämä kirja on julkaistu 14.3. ja sen kustantaja on Into kustannus. Äänikirja pituus on noin 9 tuntia ja sen lukee Meri Nenonen. Tämä on neljäs osa sota-ajan Ruotsiin sijoittuvassa sarjassa. Rudbergin kirjat tästä linkistä. 
*
Kiehtova, historiallinen vakoojasarja jatkuu

Ylistetyn vakoojaromaanisarjan neljäs osa vie lukijan toisen maailmansodan aikaiseen Tukholmaan ja natsien Berliiniin.
''Dekkarikirjailijana tunnetun Rudbergin trilogia on ollut Ruotsissa menestys. Se perustuu todellisiin paikkoihin ja tapahtumiin ja kuvaa historiaa mukavan ymmärrettävästi ja inhimillisesti. Jatkoa on saatava” -HS

Toinen maailmansota riehuu Euroopassa, ja koodinmurtajat Elisabeth, Iris ja Signe keskittyvät sodan varjossa myös oman elämänsä haasteisiin. Huippusuositun Liittolaiset-sarjan neljännessä osassa Tukholmassa työskentelevän tiedustelupalvelun tehtävät käyvät yhä vaarallisemmiksi.

Saksa vie joukkojaan Ruotsin kautta kohti Norjaa, ja Ruotsin puolueettomuus on koetuksella, sillä se pelkää olevansa seuraava miehityskohde. Iris kutsutaan natsimielisen sisarensa häihin Berliiniin – vieraiden joukossa ovat myös Adolf Hitler ja Joseph Goebbels. Juhlat saavat järkyttävän päätöksen, ja Iriksen paluumatka vaarantuu. Elisabeth miettii tulevaisuuttaan uudesta näkökulmasta ja Signe kohtaa menneisyytensä yllättävän kuolemantapauksen vuoksi.
*
Tämä kirja on suoraa jatkoa edelliseen ja siinä seurataan kolmen naisen elämää sota-aikana Ruotsissa ja Saksassa. Vähän alkaa olla tyhjäkäyntiä ja vanhan toistoa tämä osa. Ihan kiva kuunnella ja koska ei ole sen pitenpi, niin menettelee. Toivottavasti jatkossa on enenmmän tapahtumaa kirjassa. 

Suosittelen kaikille sota-ajan ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.