perjantai 19. kesäkuuta 2020

Jørn Lier Horst: KoodiJørn Lier Horst: Koodi, julkaisija Otava, ilmestyi 8.6.20. Suosittu Wisting sarja saa jatkoa! 

Tämä on kuudes suomennos tästä sarjasta, jonka kääntämisen aloitti Sitruuna kustannus. Sarjan suomentaminen aloitettiin keskeltä ja viime vuonna Otava julkaisikin kirjan Hylkiöt, joka on kirjoitettu ennen muita suomennoksia. Horstin teoksia on kuitenkin vielä alkupäästä julkaisematta peräti viisi kappaletta, jotka lienevät kaikki tätä mainiota William Wisting -sarjaa. Toivottavasti pääsemme jatkossakin nauttimaan Horstin kirjoista niin alkupäästä kuin uusimmistakin. Tämä Koodi on julkaistu norjaksi vuonna 2017.

Nämä kirjat ovat jännittäviä, mutta eivät mitenkään raakoja. Tässäkin kirjassa tutkitaan vanhoja katoamisia. Henkilöt ovat tavallisia ja kunnollisia ja esimerkiksi Wistingin tytär Line elää tavallista yksinhuoltajan lapsiperhe-elämää. William tosin vajoaa välillä synkkiin ajatuksiin, mutta lapsenlapsen seura tuntuu virkistävän kovasti.

Jørn Lier Horst (s. 1970) on norjalainen bestsellerkirjailija ja entinen rikostutkija. Hän on voittanut koukuttavilla ja kantaaottavilla dekkareillaan useita palkintoja, muun muassa Pohjoismaiden parhaalle dekkarille myönnettävän Lasiavaimen. Wisting-sarjan oikeudet on myyty yli 20 maahan.

Kirjan juoni lähtee liikkeelle siitä, kun Wisting tapansa mukaan Katarinan katoamisen vuosipäivänä menee tapaamaan naisen enstistä miestä. Mies on yleensä odottanut Wistingiä kahvit keitettynä. Nyt tämä ei olekaan kotona. Mitä on tapahtunut jo läheiseksi tulleelle miehelle. Toisaalla rikososasto on saanut uuden tekniikan johdosta linkitettyä uuden epäillyn toisen kadonneen naisen tapaukseen, joita myös Wisting alkaa tutkimaan. Samaan aikaan Line palkataan tekemään Podcastia ja julkaisusarjaa juurikin tästä toisesta katoamisesta. Syyllinen halutaan kiikkiin vuosien jälkeen, kun tekniset todisteet eivät täysin riitä tuomitsemaan.


Mökkireissuja, vaipanvaihtoa ja muuta tavanomaista elämää sisältyy näiden lämminhenkisten päähenkilöiden elämään. Jännitystä unohtamatta! Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville! Annan kirjalle neljä tähteä!

Tämä kirja löytyy myös Nextorystä.
Kirja saatu arvostelukappaleena. Kiitos kustantajalle!

6 kommenttia:

 1. Tykkään tästä sarjasta ja siitä tehdystä TV-sarjasta.

  Aurinkoista juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, tuosta tv-sarjasta en tiennytkään. No enpä kyllä telkkua juuri katokaan...
   Kiitos ja samoin!

   Poista
 2. En ole lukenut tämän kirjailijan kirjoja lainkaan. Vaikuttaa kiinnostavalta, kiitos lukuvinkistä. Hyvää juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kannattaa tutustua!
  Hyvät juhannukset sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Tavallisuus ja näppärä juonenkuljetus ovat Horstin vahvuuksia.
  Hän kuvaa onnistuneesti tutkinnan etenemistä kuin vainukoiran työskentelyä jäljilä henkilöidensä persoonainluonnista huolta pitäen. Mainiota jälkeä edelleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on!
   Toivottavasti saadaa näitä taas pian lisää!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.