perjantai 22. joulukuuta 2023

Jørn Lier Horst: Yksi ja ainoa. Vol. 2

 

Tämä kirja on alunperin julkaistu vuonna 2007 ja on juuri saatu suomeksi. Äänikirjan pituus on reilut 8 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Jari Nissinen. Tämä on 4. osa Wisting-sarjaa. Tämän kirjan lukemisen alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä
*
Lukijoiden rakastama poliisi William Wisting joutuu kasvokkain käsittämättömän julmuuden kanssa.

Kuuma heinäkuu Larvikissa, Norjassa. Menestynyt nuori käsipalloilija Kajsa Berg on matkalla harjoituksiinsa mutta katoaa jäljettömiin.

Pian katoamisen jälkeen roihahtaa metsäpalo. Sammutustöiden yhteydessä palomiehet löytävät puuhun sidotun miehen ruumiin, jonka vierellä on kuollut kissa. Kissalta puuttuvat etutassut.

Kajsa Bergiä ei löydy, mutta monella hänet tuntevalla on jotakin salattavaa. William Wisting joutuu keskelle rikosten ketjua, joka paljastaa ihmisluonnon synkimmät syöverit ja valtapelin raaimmat muodot – ja on syöstä myös hänet pimeyteen.
*
Tämä on olennainen osa sarjaa ja hyvä, että se on vihdoin saatu suomeksi. Wisting on edelleen yksin, kun vaimo on töissä Afrikassa. Tähän on vaikea saada yhteyttä ja Wisting on huolissaa. Tytär on edelleen toimittajana ja törmää isäänsä töissä. Jännitystä riittää loppuun saakka. Hyvä kirja. Annan sille 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.