torstai 14. joulukuuta 2023

Jørn Lier Horst: Avaintodistaja. Vol 2

 

Tämä kirja on alunperin vuodelta 2004 ja suomeksi se on vihdoin saatu vuonna 2022. Kirjan kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on noin 8 tuntia ja sen lukee Jari Nissinen. Tämä kirja on ensimmäinen osa Wisting-sarjaa.
*
Mestarillisen Wisting-sarjan hurja, tositapahtumiin perustuva avaus

Mies on ollut kuolleena viikon. Hänen talonsa on sekaisin, jotakin on etsitty hirvittävän raivon vallassa, alaston ruumis on sidottu ja kidutettu hengettömäksi. Uhrilla ei ole sukulaisia tai ystäviä, hän ei juuri puhu naapureilleen. Mikä hänen salaisuutensa oli, miksi hänen täytyi kuolla?

Horstin ensimmäinen dekkari William Wistingistä, norjalaisesta rikostutkijasta, on kylmäävä romaani raa'asta murhasta. Norjan rikoshistorian synkin arvoitus teki Jørn Lier Horst -nimisestä poliisista kansainvälisen kirjailijatähden.

Jørn Lier Horst (s. 1970) on palkittu norjalainen bestseller-kirjailija. Hän on työskennellyt poliisina Larvikissa vuodesta 1995 lähtien ja kirjoittanut useita ylistettyjä rikosromaaneja. Wisting-sarjan pohjalta on kuvattu myös suosittu Suomessakin nähty televisiosarja.

"Täydellinen! Sympaattiset henkilöhahmot ja sujuva luettava, myös itse mysteeri on koukuttava, johtolankoja tipahtelee tasaiseen tahtiin pitäen lukijan otteessaan. Erittäin onnistunut." - FoxRox, Goodreads

"Kuten usein sanotaan, todellisuus on tarua ihmeellisempää. Erinomainen rikosromaani ja hieno avaus Wisting-sarjalle." - Astrid, Goodreads
*
Tämä palkittu kirja on hyvä avaus sarjalle. Olen lukenut kaikki jo kertaalleen ja nyt kuuntelen uudestaan oikeassa järjestyksessä. Alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä
Suosittelen kyllä tutustumaan koko sarjaan. Päähenkilö on mukavan sympaattinen ja tapahtumat realistisia. Annan tälle kirjalle tälle kertaa 4+ tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Horst ja Wisting ovat oiva parivaljakko!
    Leppoisaa ja revittelemätöntä luettavaa, jossa pääpaino on tutkinnan sinnikkäässä etenemissä kohti tapauksen selvittämisen maaliviivan katkaisemista.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.