maanantai 25. joulukuuta 2023

Jørn Lier Horst: Hylkiöt

 

Tämä kirja on olun perin vuodelta 2010, mutta suomeksi se on saatu Otavan kustantamana vuonna 2019. Äänikirjan pituus on vajaat 9 tuntia ja sen lukee Juha-Pekka Mikkola. Tämä on 6. osa suositussa Wisting-sarjassa. 5. osa, Yksi ja ainoa, suomennetaan tulevana keväänä. 
*
Mitä salaisuuksia meri huuhtoikaan maihin? Huippusuosittu Wisting on Norjan Wallander!

Rannalle ajelehtii mereltä lenkkitossu, jonka sisällä on jalkaterä. Sitä seuraa pian toinen. Poliisi on ymmällään, kun lopulta yhden kesäisen viikon aikana rannalta löytyy neljä vasenta jalkaa. Onko vesillä tapahtunut kauhea onnettomuus? Onko uhrit surmattu ja paloiteltu? Liittyvätkö tapahtumat Larvikissa viime kuukausina kadonneisiin ihmisiin?

Rikostutkija William Wistingin on ratkaistava kaamea ja salaperäinen tapaus pohjia myöten apunaan kollegansa sekä toimittajatyttärensä Line. Vähänpä Wisting tietää, että mysteerin selvittäminen pakottaa hänet kyseenalaistamaan myös oman poliisityönsä perustan.
*
Hyvä kirja ja hyvä sarja. Olennaisia tapahtumia on jäänyt puuttumaan, kun yksi osa on suomentamatta. Wistingin vaimo on kuollut ja hänellä on uusi naisystävä. Tytär Line jatkaa toimittajana. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.