tiistai 26. joulukuuta 2023

Thomas Enger: Valekuollut

 

Tämä kirja on alunperin vuodelta 2010 ja se on juuri julkaistu äänikirjana. Kunstantaja on Otava. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja sen lukee Pertti Huuskonen. Tämä kirja aloittaa sarjan, jota on suomennettu vain kahden osan verran. Seuraava osa on nimeltään Aavekipu. 
*
Huippudekkari suoraan Oslosta!

Toimittaja Henning Juulin ensimmäinen työpäivä lähes kaksi vuotta kestäneen sairausloman jälkeen ei voisi paljoa rankemmin alkaa: hän päätyy raportoimaan Oslossa sattuneesta poikkeuksellisesta surmatyöstä, jossa nuori nainen on tapettu raa’asti kivittämällä. Teosta epäillään uhrin pakistanilaistaustaista poikaystävää.

Onko kyse kunniamurhasta? Tutkiessaan murhaa Juul ei usko helppoon ratkaisuun – todisteet poikaystävää vastaan tuntuvat liian täydellisiltä. Kuvioita mutkistavat Oslon alamaailman pakistanilaismafia ja outo elokuva, jota uhri oli tekemässä. Kun tapahtuu uusi murha, Henning Juul tajuaa, että pelissä on myös hänen oma henkensä.
*
Kiva välillä luke kirjaa, jossa päähenkilönä on toimittaja. Juulin perhe on tuhoutunut tulipalossa ja vaikeusksia riittää. Hän päätyy tutkimaan surmaa ja toimintaa riittää. Tämä on hyvin kirjoitettu kirja ja harmi, ettei koko sarjaa ole käännetty suomeksi. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.