maanantai 18. joulukuuta 2023

Jørn Lier Horst: Kadonnut Felicia. Vol 2

 

Tämä kirja on alunperin vuodelta 2005 ja suomeksi se on saatu vuonna 2022. Äänikirjan pituus on noin 9 tuntia ja sen lukee Jari Nissinen. Tämä on toinen osa suositussa norjalaisessa Wisting-sarjassa. Tämä on toinen kerta, kun kuuntelen kirjan, kun nyt luen nämä järjestyksessä. Tässä linkissä alkuperäinen postaus. 
*
Vastustamaton William Wisting -dekkari vie syvälle menneisyyden mysteeriin.

Kaivuutyömaalta löytyy vanha vaatekaappi, jonka sisällä on luuranko. Kun selviää, että ruumis on vuosia sitten 19-vuotiaana kadonneen Felician, vanhat haavat revitään jälleen auki.

Rikospoliisi William Wisting on keskellä valheiden kierrettä. Vanha rikos ulottaa lonkeronsa nykypäivänä elävien ihmisten kohtaloihin, ja poliiseilla on kiire: tappaja, joka aikoinaan luuli selvinneensä rikoksestaan, on saatava kiinni niin pian kuin mahdollista.

Jørn Lier Horstin, menestyskirjailijan ja entisen poliisin koukuttavan kirjan alkupisteenä on todellinen rikos, 1970-luvulla Norjaa järkyttänyt katoamistapaus.
*
Tämä on hyvä kirja, jossa mennyt kohtaa nykyisyyden. Wistingin vaimo tekee yllättävän ratkaisun, kun lapset muuttavat pois kotoa. Kivaa seurattavaa! Suosittelen tutustumaan. Annan kirjalle edelleen 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.