tiistai 19. joulukuuta 2023

Jo Nesbø: Rottien saari

 

Tämä kirja on vuodelta 2021 ja sen kustantaja on Johnny Kniga. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja siellä lukujana toimii suosikkini Timo Mäkynen, todella miellyttävä ääni. Nesbøn kirjat löytyy tästä linkistä. 
*
Viisi kertomusta yhteiskunnan raunioilta.

Rikoskertomukset kiertävät maailmaa. Yhteistä niille on se, että maailmaa sellaisena kuin me sen tunnemme ei ole. Ja ihmisen henki on hiuskarvan varassa.

Jo Nesbø maalaa värikylläisiä tulevaisuuskuvia, mutta pääväri on musta. Rottien saaren kertomuksissa Nesbø näyttää välähdyksiä maailman eri kolkista määrittelemättömän ajan päässä. Näkymä voi olla yhtä aikaa sekä kauhukuva että ajankohtaisen karu.

Jännityksen mestarin tiiviit kertomukset pitävät lukijan rautaisessa otteessa ja tarjoavat runsaasti yllätyksiä – ja paljon pohdittavaa. Tarinat kulkevat tuttuun tapaan kuolema kintereillään ja lukijan viihtyminen on taattu.

Jo Nesbø on Suomessakin miljoonamyyntiin yltänyt norjalainen rikoskirjailija.
*
Tarinat ovat dystooppisia ja alkuun vaikuttikin mielenkiintoiselta. Mutta sitten alkoi kyllästyttämään. Nämä tarinat eivät vain vieneet mukanaan. Muistelin, että olisin aloittanut tämän silloin vuonna 2021 ja silloin jäi kesken. Nyt kuuntelin lukijan tähden loppuun. Annan tälle kirjalle 3- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.