lauantai 23. joulukuuta 2023

Michael Connelly: Yövuoro

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2018 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on reilut 11 tuntia ja sen lukee Jaakko Ohtonen. Tämä kirja aloittaa Renee Ballardista kertovan sarjan. Muut Connellyn kirjoittamat kirjat löytyvät tästä linkistä. Myöhemmissä osisssa Renee yhdistää voimansa Harry Boschin kanssa.
*
Yövuoro käynnistää uuden sarjan rikoskirjallisuuden supertaiturilta!

Etsivä Renée Ballard tekee töitä yövuorossa Hollywoodissa. Hän käynnistää rikostutkintoja mutta ei saa viedä niistä yhtäkään päätökseen, sillä aamuisin hänen kuuluu luovuttaa tapaukset päivävuorolaisille. Yövuoroon joutuminen on rangaistus siitä, että Ballard on syyttänyt työnohjaajaansa seksuaalisesta ahdistelusta.

Ballard törmää kahteen tapaukseen, joiden uhreille hän haluaa itse hakea oikeutta. Toinen on henkitoreihinsa hakattu prostituoitu ja toinen nuori nainen, joka on saanut surmansa yökerhoammuskelussa. Sääntöjä ja työpariaan uhmaten Ballard ryhtyy selvittämään rikoksia ja joutuu kohtaamaan oman pimeän puolensa. Ei ole sattumaa, että hän ei koskaan anna periksi, vaikka kohtaisi työssä millaisia hankaluuksia tahansa.

Michael Connelly (s. 1956) on Yhdysvaltojen ja koko maailman arvostetuimpia ja myydyimpiä kirjailijoita. Aiemmin hän oli rikosreportteri ja toimittaja, mikä toi hänelle Pulitzer-ehdokkuuden. Lukijat ovat ottaneet Renée Ballardin avosylin vastaan, ja Yövuoro ampaisi Yhdysvalloissa myyntilistojen kärkeen. Lisäksi kirja päätyi useille vuoden parhaiden kirjojen listauksille. Connelly tunnetaan Harry Boschista ja Mickey Hallerista kertovista kirjasarjoistaan.

”Yövuoro esittelee mahtavan naishahmon: etsivä Renée Ballardin. Ensiluokkainen.” – New York Times

”Connellyn erityinen nerous on aina näkynyt hänen kyvyssään luoda henkilöhahmoja kirjallisimpien romaanikirjailijoiden tavoin…” – Booklist
*
Renee harrastaa lautaulua ja hän on käytännössä orpo, kun vain isoäiti on turvanaan sekä uskollinen koira. Sympaattinen hahmo kyllä kyseessä. Jännitystä riittää ja Renee joutuu itsekin hengenvaaraan. Siittä seuraa selvittelyitä. Monenlaista sattuu ja tapahtuu ja tarina etenee joutuisasti. 

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja annan sille 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.