sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Sofia Rutbäck Eriksson: Joulun murhamysteeri

 

Tämä kirja on julkaistu joulukalenterin muodossa aina luku päivässä 24.12. saakka. Kirjan kustantaja on Lind & co. Äänikirjan kokonaispituus on reilut 13 tuntia ja sen lukee Mikko Leskelä. Lukeminen aina vain yhden luvun päivässä oli huono idea, kun kuuntelee muuta aina välissä. Oli vaikeaa muistaa kirjan tapahtumia tällä tavalla. Enemmän saa irti, jos kuuntelee sen yhdessä osassa. 
*
Pienessä Arvidträskin kylässä asukkaat kokoontuvat kylätalolle avaamaan joulukalenterin ensimmäistä luukkua. Ulkona sataa lunta, joulu tekee tuloaan. Yllättäen luukusta paljastuu uhkaava viesti, joka saa kylän asukkaat pelon valtaan. Osa heistä muistaa aivan liian hyvin yli neljäkymmentä vuotta aikaisemmin tapahtuneet järkyttävät murhat, joiden tekijää ei koskaan onnistuttu selvittämään.

Uhkaavan viestin seurauksena kylän eläköitynyt poliisi, Rolf Ström, päättää löytää murhaajan, joka on onnistunut piilottelemaan häneltä kaikki nämä vuosikymmenet. Avukseen Rolf saa paikkakunnalle vastikään muuttaneen dekkarikirjailija Riitta Niemen. Mutta ehtivätkö Rolf ja Riitta estämään seuraavan murhan? Aika käy vähiin ja vain yksi asia on varma - murhaaja on joku kyläläisistä.

Sofia Rutbäck Erikssonin kirjoittama jouluinen murhamysteeri on viihdyttävää kuunneltavaa joulun alla. Julkaisemme yhden ”äänikirjaluukun” päivässä jouluaattoon asti.
*
Ihan kiva seikkailu hienoissa Pohjois-Ruotsin maisemissa. Todella talvinen kirja kyseessä. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.