sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Thomas Enger: Aavekipu

 

Tämä kirja on alunperin vuodelta 2011 ja se on juuri saatu myös äänikirjaksi. Kirjan kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on 12,5 tuntia ja sen lukee Pertti Huuskonen. Tämä on toinen osa Henning Juul sajrassa. Sarjaa ei ole suomennettu tätä enempää. Ensimmäinen osa on nimeltään Valekuollut. Luin nämä kirjat aikoinaan painettuna ja nyt kuuntelin äänikirjana. 
*
Kesken tv-haastattelun kuollut gangsteri ja oman lapsen kuolema – norjalainen rikosreportteri Henning Juul tiukassa paikassa.

Murhasta tuomittu gangsteri Tore Pulli on vakuutellut syyttömyyttään, vaikka häntä vastaan on vahvoja todisteita. Sitten, kesken tv-haastattelun, Pulli kaatuu kuolleena maahan. Kaikki arvelevat hänen tehneen itsemurhan.

Rikosreportteri Henning Juul uskoo Pullin olleen syytön. Kaivellessaan menneisyyttä Juul kuitenkin löytää yhteyden, joka liittää Tore Pullin hänen oman poikansa kuolemaan.

Oikean syyllisen löytämisestä tulee yhtäkkiä elintärkeää.
*
Pari vuotta sitten Juulin asunto paloi ja hänen poikansa kuoli. Juul loukkaantui. Nyt eräs vanki soittaa ja sanoo tietävänsä jotain tästä tulipalosta. Kannattako Juulin seurata tätä johtolankaa.... Kirjassa sattuu ja tapahtuu ja jännitystä riiittää aivan loppuun saakka. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.