perjantai 1. joulukuuta 2023

Michael Connelly: Julmat jäähyväiset

 

Tämä kirja on vuodelta 2017 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on 12,5 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Connellyn kirjat löytyvät tästä linkistä.
*
Harry Boschin ura LAPD:ssa on ohi, ja nyt hän on yksityisetsivä käyntikorttinaan 30-vuotinen poliisikokemuksensa.

Bosch saa toimeksiannon yhdeltä Etelä-Kalifornian vaikutusvaltaisimmalta liikemieheltä. Upporikas vanhus on kuolemansairas, ja mieltä painaa yksi asia. Nuorena hänellä oli suhde meksikolaistyttöön, joka tuli raskaaksi, mutta nainen katosi jäljettömiin pian raskausuutisten jälkeen. Synnyttikö hän lapsen? Ja jos, niin missä lapsi nyt on?

Pian käy selväksi, että liikemiehen mahdollisen jälkeläisen jäljittäminen on vaarallista niin toimeksiantajalle, Harrylle itselleen kuin sillekin jota hän etsii.

Samaan aikaan Harrya tarvitaan jäljittämään pahamaineista sarjaraiskaajaa - ja paljastamaan Los Angelesin synkimmät salaisuudet.

Michael Connelly (s. 1956) on yhdysvaltalainen rikoskirjailija, joka on tullut tunnetuksi erityisesti yksityisetsivä Harry Boschista kertovista rikosromaaneistaan. Romaanien pohjalta on tehty myös suosittu Suomessakin nähty Bosch tv-sarja.
*
Boschilla on kaksi tehtävää, kun toinen on työrintamalla, jossa hän toimiin vapaehtoisesti polisina ja toisaalta yksityisetsivänä hän etsii vanhan miehen jälkikasvua. Tehtävää riittää ja jännitystä myös.

Suosittelen näitä kirjoja kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Mainio dekkaristi! Tuottelias Connelly suoltaa edelleen venkoilematonta perusdekkaria. Bosch on tyyppinä sopivan särmikäs ja persoonallinen. Henkilökemiat joko toimivat tai ovat uskottavasti törmäyskurssilla.

    VastaaPoista
  2. Juu näin on! Onneksi näitä suomennetaan koko ajan lisää!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.