keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Tuire Malmstedt: Luusaari

Tämä kirja on julkaistu 17.6.24 ja sen kustantaja on Aula. Äänikirjan pituus on reilut 7 tuntia ja sen lukee Mikko Leskelä. Sarjan edellinen osa oli nimeltään Lyijysydän. Kiva sarja.
*
Pahinta ei ole läheisesi kuolema. Pahinta on ettet tiedä, missä ja kenen armoilla hän on.

Dekkarisarjan neljännessä osassa Matilda Metso ja Elmo Vauramo tutkivat kadonneiden nuorten ihmisten tapauksia. Jonkin ajan kuluttua poliisiasemalle aletaan lähettää heistä kuvia, joiden taakse on kirjoitettu ”elossa, vielä” ja selittämättömiä numeroita. Sitten Elmon kumppani Inari katoaa jäljettömiin. Miten kaappaajan jäljille voisi päästä, ja miten tämä kaikki liittyy Utoyaan?

Tuire Malmstedt (s. 1974) on pieksämäkeläinen kirjailija ja kieltenopettaja. Matildasta ja Elmosta kertovassa sarjassa on ilmestynyt aikaisemmin kolme kirjaa. Dekkariseura palkitsi hänen ensimmäisen teoksensa Pimeä jää (2018) vuoden parhaana esikoisdekkarina. Malmstedt on lukijoiden listauksissa Suomen suosituimpia dekkarikirjailijoita.

”Tuire Malmstedt hyytää luihin ja ytimiin asti.” - Kansan Uutiset Lumihaudasta
*
Nuoria on kadonnut ja heitä ei löydetä edes kuolleina. Pian myös poliisin vaimo katoaa ja kadonneiden etsiminen kiihtyy. Kadonneet ova elossa jossain ja välillä seurataan myös heitä.

Hyvä kirja ja voisin lukea sarjan alkupäänkin osat. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.