sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

John Grisham: Caminosaari

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2018 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan kuuntelin Celiassa. Blogatut Grishamin kirjat löydät tästä linkistä. Olen ajan myötä lukenut lähes kaikki hänen teokset ja tämän Caminosaaren luin uudestaa, kun se on niin todella hyvä. Tämä ei ole tyypillinen lakimiesjännäri, vaan aivan muuta...
*
Röyhkeä ryöstö yliopistolla - kalliit käsikirjoitukset kateissa!

Peittääkö Caminon lomasaaren unelias ilmapiiri suuren luokan huijauksen? Nuori kirjailija saa yllättävän työtarjouksen tutkia saaren kirjakauppiasta.

Princetonin yliopiston kirjaston kassakaapista varastetaan ovelasti F. Scott Fizgeraldin alkuperäinen romaanikäsikirjoitus. Ryöstösaalis katoaa jälkiä jättämättä. Caminosaarella Floridan edustalla pitää majaa kirjailijayhteisö, joka kokoontuu paikallisen kirjakauppiaan, Bruce Cablen, luona. Kirjakauppias on erikoistunut harvinaisiin ensipainoksiin ja käsikirjoituksiin, joista keräilijät ovat valmiita maksamaan huikeita summia. Kalleimmillaan kirja-aarteet kuitenkin ovat silloin kun ne maksavat ihmishenkiä.
*
Hyvä kirja ja kestää hyvin toisen lukukerran. Jännitystä on sopivasti ja juoni rullaa sujuvasti. Suosittelen lämpimästi kaikille, vaikkei Grishamin teoksista muuten pitäisikään. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.