perjantai 7. kesäkuuta 2024

Peter James: Kuolema kulkee kannoilla


Tämä kirja on vuodelta 2013 ja sen kustantaja on Minera. Äänikirjan kuuntelin Celiassa. Tämä kirja on 6. osa brittiläistä Roy Grace -sarjaa
*
Roy Grace tuntemattoman pedon jäljillä

Villin uudenvuodenjuhlan jälkeen nuori nainen raiskataan raa’asti Brightonin Metropole-hotellissa. Viikkoa myöhemmin uhriksi joutuu toinen nainen. Molemmilta raiskaaja vie kengät.

Rikosylikomisario Roy Grace toteaa nopeasti, että rikokset noudattavat sama kaavaa kuin vuonna 1997 kaupungissa kauhua herättäneet, selvittämättömiksi jääneet raiskaukset. ”Kenkämieheksi” nimetyn hyökkääjän uskotaan raiskanneen neljä naista, ennen kuin hän murhasi viidennen uhrinsa ja katosi. Onko nyt kyseessä jäljittelijä vai onko Kenkämies palannut?

Kun samankaltaisia raiskauksia tapahtuu vielä lisää, Roy Grace on vakuuttunut, että kyseessä on sama mies. Vain kaivautumalla menneisyyteen Grace voi löytää avaimet tuntemattoman pedon arvoitukseen ja pian Grace joutuu tutkimusryhmineen epätoivoiseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen Kenkämiehen seuraavan uhrin. Ensin pitäisi kuitenkin saada selville, kuka tämä seuraava uhri on.

Peter Jamesin (s. 1948), todellisen juonenkuljetuksen mestarin, kuudes Roy Grace -dekkari pitää jälleen herkeämättä otteessaan viimeiselle sivulle saakka.
*
Kirjassa seuraraan kahta aikajanaa, nyt ja 12 vuotta sitten. Roy on vielä naimisissa Sandyn kanssa ja taistelee ajankäytön kanssa. Toisaalta myöhemmin tutkitaan kenkämiestä joka jahtaa naisia, joilla on kalliit kengät. 

Hyvä kirja ja mukavaa luettavaa. Nämä ovat sopivan jännittäviä ja sarja on mitä mainioin. Onneksi uusi osa ilmestyy ensi viikolla. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.