torstai 6. kesäkuuta 2024

Ninni Schulman: Viimeiset leikit

 

Tämä kirja on julkaistu 3.6.24 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on noin 13 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta. Ninni Schulmanin teokset löytyvät tästä linkistä.  Tämä kirja aloittaa uuden Taalainmaalle sijoittuvan jännitys-sarjan. 
*
Nostalgiaa ja murhia maaseudulla Ninni Schulmanin uudessa sarjassa.

1980-luvulle sijoittuva tunnelmallinen dekkarisarja esittelee poliisioikeudet menettäneen Ingrid Woltin, jonka on rakennettava elämänsä tyhjästä uudelleen.

Vankilan portit sulkeutuvat Ingrid Woltin takana, ja hän on vihdoin vapaa. Hän on myös menettänyt kaiken: kotinsa, ammattinsa ja tyttärensä huoltajuuden. Edessä on uusi elämä Taalainmaalla menneisyyttä piilossa. Työnhaku on toivotonta, mutta Ingridin etsiväntaidoille olisi käyttöä: 12-vuotias Mattias katosi vuosi sitten, ja epätoivoinen äiti etsii totuutta. Voisiko Ingrid auttaa? Viimeiset leikit aloittaa Ingrid Wolt -sarjan, joka sijoittuu pikkupaikkakunnalle Siljanjärven rannalle 1980-luvulla. Schulman yhdistää hienosti ajankuvaa, tavallisten ihmisten tragedioita ja hiipivää jännitystä.

”Schulmanin Hagfors-sarja on hyvä, mutta tämä on vielä parempi.” Dagens Nyheter

”Maaseututrilleri, jossa dekkariarvoitus, miljöö ja henkilöt naksahtavat täydellisesti paikoilleen.” Borås Tidning

Toimittaja ja kirjailija Ninni Schulman (s. 1972) on yksi Ruotsin kärkidekkaristeista. Suosittua Magdalena Hanssonista kertovaa Hagfors-sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta, ja Ingrid Wolt -sarjan avausosa on ollut suuri menestys. Schulman asuu Tukholmassa ja nauttii kesistä lapsuutensa maisemissa Värmlannissa.
*
Ingrid vapautuu vankilasta ja menee pitkään, ennen kuin tuomion syytä avataan. Hänellä on tytär, joka ei ole nähnyt äitään vuosiin ja haasteita riittää, kun Ingrid yrittää saada suhdetta jälleen toimimaan. Myös entisen miehen toiminta epäilyttää häntä ja hän haluaa olla salassa. Ingrid ei saa töitä ja päättää perustaa etsivätoimiston. Ensimmäinen toimeksianto on etsia vuosi sitten kadonnnutta Matiasta, jolla oli tapana leikata oudon miehen nurmikkoaa...

Tämä on hyvä kirja ja uusi sarja vaikuttaa mielenkiinoiselta. Jatkoa varmsti tulee, kun loppuun sisältyy koukku. Odotan innolla seuraavaa osaa... Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.