sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Alex Michaelides: Julmien jumalten saari

 

Tämä kirja ilmestyy 10.6.24 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on noin 10 tuntia ja sen lukee Ilkka Villi. Tämä on kirjailija kolmas suomennos. Edellinen teos Neidot jäi kesken. Hiljainen potilas vuodelta 2010 oli kyllä jo parempi. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta. 
*
”Meitä oli seitsemän. Olimme eristyksissä pienellä saarella. Ja yksi meistä oli murhaaja.”

Alex Michaelidesin Hiljainen potilas oli huikea maailmanmenestys. Tämä omaperäinen, mestarillisesti rytmitetty uutuus on äärimmäisen vakuuttava psykologinen trilleri entisestä elokuvatähdestä ja hänen kuuluisista ystävistään, joiden spontaani matka yksityiselle Kreikan saarelle päätyy murhaan. Kysymys kuuluu, miksi?

Siellä missä on ahneutta, on murhia.
*
Kirjassa on minä-kertoja, joka minulla vähän tökkii. Lana ja Kate ovat näyttelijöitä ja emännöivät saarta Kreikassa. Pian yksi on kuollut ja Agatha Cristien tapaan syyllistä etsitään yksi kerrallaan. 

En kyllä päässyt kirjaan oikein sisälle ja lukukokemus jäi vaisuksi. Täytyy sanoa, että tämä ei ollut minun kirjani. Mutta avoimin mielin suosittelen kuitenkin jännityksen ystäviä kokeilemaan. Annan tälle kirjalle kolme tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.