sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Johanna Tuomola: Pimeä kunnia

 

Tämä kirja on julkaistu keväällä 24 ja sen kustantaja on Storytel. Äänikirjan pituus on noin 8,5 tuntia ja sen lukee Antti Pääkkönen. Tämä on toinen kerta, kun kuuntelen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Tuomolan kaikki kirjat taasen tästä linkistä.  Tämä kirja on kolmas osa Oikeude varjo -sarjaa, jossa mukana myös Noora Nurkka.
*
Ortopedi Sami Heikuran arkea järkyttää uudet uhat trillerisarjan odotetussa kolmannessa osassa 
 
On kulunut kaksi vuotta järkyttävistä Saksan tapahtumista. Pakolaistyttö Adenna on kotiutunut Sami Heikuran perheeseen. Uusi elämä tarjoaa paljon, ulkopuolisuuden tunne kuitenkin vaivaa Adennaa aika ajoin. Kun hän ystävystyy muslimiyhteisöstään karkotettuun Hiraan, hän tavoittaa kaivatun yhteyden. 
 
Ystävyys saa synkkiä piirteitä, kun pinnan alla kuohuvat voimat purskahtavat pintaan yllättävin seurauksin. Myös Sami joutuu työyhteisönsä kautta imaistuksi pimeiden voimien äärelle. Erillisiltä vaikuttavat tapahtumat kietoutuvat yhteen tavalla, joka saa rikosylikonstaapeli Noora Nurkan pohtimaan moraalikäsityksiään uudelta kantilta. Mikä on oikeus? Kuinka pitkälle se taipuu?
*
Edellisessä kirjassa Adena kuljetettiin pakolaisleiriltä rekalla, ja nyt Sami on hänet adoptoinut. Pian hän on mukana arabien kunniaan liittyvissä asioissa. Hyvä kirja ja hyvä sarja, toivottavasti jatkuu vielä. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.