tiistai 4. kesäkuuta 2024

Sofie Sarenbrant: Parasiitti

 

Tämä kirja on julkaistu 31.5.24 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on noin 10 tuntia ja sen lukee Satu Paavola. Tämä kirja on 11 osa suosittua Emma Sköld -sarjaa.  Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta.
*
Ruumiin palaneet jäännökset, tappolista – ja listan viimeisenä nimenä Emma Sköld.

Parasiitti kuvaa kostoa, kipeitä sisarussuhteita ja perhetragediaa, jolla on katastrofaaliset seuraukset.

Elokuinen helle piinaa Tukholmaa, kun Drottningholmin linnan mailta löytyy ruumiin palaneet jäännökset. Poliisi löytää uhrin vierestä tappolistan, jonka viimeisenä nimenä on Emma Sköld. Tutkinta aloitetaan välittömästi. Pian selviää, että polttomurha liittyy parikymmentä vuotta vanhaan tapaukseen, jossa nuori äiti hakeutui vauvansa kanssa ensiapuun ja päätyikin pidätetyksi. Emman ja poliisikollegoiden on kiireesti löydettävä syyllinen, sillä kaikkien listalla olevien henki on vaarassa, myös Emman itsensä.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) on ruotsalainen palkittu menestysdekkaristi. Vuonna 2023 Sarenbrant oli kotimaansa myydyin rikoskirjailija. Poliisi Emma Sköldistä kertovan hittisarjan suosio on jatkunut kansainvälisesti jo yli vuosikymmenen. Emma Sköld -sarjan kirjoja on käännetty 17 kielelle ja niitä on myyty eri maissa yhteensä yli kuusi miljoonaa kappaletta. Parasiitti on sarjan 11. itsenäinen osa.
*
Emma ja Nyllet ovat erossa ja Emman uusi poikaystävä Grille hoitelee lapsia. Kuitenkin poliseilla on murha selvitettävänä ja myös Emma on vaarassa. Ihmisiä listalta on kateissa ja heidän löytämisekseen tehdään kaikkensa. Kirjassa puhutaan myös vaikeasta aiheesta, lasten ravistelusta...

Hyvä kirja ja mukava lukea raskaasta aiheesta huolimatta. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Tämä on hyvä osa sarjaa... Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.