keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Jo Nesbø: Kylän kuningas

 


Tämä kirja on ilmestynyt 18.6.24 ja sen kustantaja on Johnny Kniga. Äänikirjan pituus on reilut 14 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Valtakunta kirjan arvostelu tästä linkistä. Nesbøn kirjat tästä linkistä
*
Kilpailu on ruminta veljesten välillä.

Kuinka kieroksi yltyy valtataistelu, kun osapuolista kumpikaan ei ole valmis luopumaan mistään?

Veljekset Carl ja Roy Opgard ovat menestyneet bisneksissään ja elämässään, ainakin siten kuin se norjalaisessa Osin kylässä on mahdollista. Kun kylä näyttää jäävän syrjään alueen kehityshankkeista, veljekset ottavat likaiset keinot käyttöön.

Kaikeksi ikäväksi paikallinen poliisi uskoo voivansa osoittaa veljesten sekaantuneen useisiin murhiin, ja ruumiita tulee vain lisää. Kuten Roy toteaa kylään kaavailemastaan vuoristoradasta: ”Kun vaunu on liikkeellä, on myöhäistä hypätä kyydistä.”

Kylän kuningas vie lukijan keskelle veljesten keskinäistä taistelua, jossa kumpikaan ei ole valmis luopumaan mistään. Se on huikea trilleri petturuudesta, perhesiteistä, kadotetuista sieluista ja kuolleista kylän asukkaista.

Kylän kuningas on ylistäviä arvioita niittäneen Valtakunta-romaanin itsenäinen jatko-osa.

Norjalainen Jo Nesbø on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista, joka tunnetaan erityisesti kymmeniä miljoonia myyneestä Harry Hole -sarjastaan. Nesbøn kirjoihin ovat ihastuneet niin kriitikot kuin tavalliset lukijat – tarinat vievät mukanaan ja tarjoavat runsaasti yllätyksiä. Suomessa Nesbøn kirjoja on myyty jo pitkälti toista miljoonaa kappaletta.
*
Vähän niin kuin edeltäjänsäkin, tylsä kirja.  Olisi voinut vielä tiivistääkin. Ei ole Harry Holen veroista! Toivottavasti niitä kirjoitetaan vielä lisää... Meinasin antaa tälle kirjalle 3 tähteä, mutta loppuratkaisu tiputti sen 3-:een. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.