maanantai 24. kesäkuuta 2024

Camilla Grebe: Horros

 


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2019 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on 12,5 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. Tämä kirja on kolmas osa ruotsalaista sarjaa
*
Rikosromaani Pohjoismaiden parhaan dekkarin 2018 kirjoittajalta.

18-vuotias Samuel päättää paeta huumepomo Igoria pilattuaan huumediilin Tukholmassa. Hänen silmiinsä osuu työpaikkailmoitus: saaristossa asuva perhe etsii avustajaa pojalleen, jolla on aivovamma.

Samuel saa työn. Mutta muutoin mikään ei mene suunnitelmien mukaan, kun hän muuttaa kiinnostavan Rakelin ja tämän pojan Jonaksen avuksi syrjäiseen merenrantataloon. Asiat tekee entistä vaikeammaksi se, että Samuelin äiti, Vapaakirkkoon kuuluva Pernilla, aikoo väkipakolla auttaa poikaansa saamaan elämän raiteilleen.

Kun perhetragedian piinaama rikostutkija Manfred Olsson hakee kahta huumerikosta tutkiessaan apua profiloija Hanne Lagerlind-Schöniltä, hänen, Samuelin ja Pernillan tiet risteävät.

Horros on itsenäinen jatko-osa Lemmikille ja Kun jää pettää alta -kirjalle. Se on piinaavan pelottava kertomus itsekeskeisyyden leimaamasta ajasta mutta myös kuvaus rakkaudesta, joka päihittää pimeät voimat.

Camilla Grebe (s. 1968) on ruotsalainen kirjailija ja liikkeenjohdon konsultti. Hän on aikaisemmin kirjoittanut kolme rikosromaania sisarensa Åsa Träffin kanssa.
*
Kirjassa seurataan vuorotellen Samulia, joka pakenee saaristoon. Tämän äitiä, joka kipuilee tiukan uskonnollisen isän varjossa sekä poliisi Manfredia, joka tutkii outoja kuolemia saaristossa. 

Tosi hyvä kirja ja mukava sarja seurattavana. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.