perjantai 21. kesäkuuta 2024

Mari Jungstedt: Kesän kylmyydessä

 


Tämä kirja on alunperin julkaistu suomeksi vuonna 2006 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on noin 9 tuntia ja sen lukee Panu Vaukonen. Tämä kirja aloittaa Gotlantiin sijoittuvan dekkarisarjan. Blogatut Jungstedtin kirjat löydät tästä linkistä
*
Gotlannin vehreillä rannoilla puhaltavat hyiset tuulet - kesävieraiden joukossa liikkuu murhaaja.
Kesä on tullut, ja Gotlanti varustautuu turistisesonkiin. Eräänä aamuna sumun hälvettyä rannalta löytyy naisen ruumis. Poliisi jäljittää pian väkivaltaisen avomiehen ja vie hänet kuulusteltavaksi. Kun toinenkin ruumis löydetään, rikoskomisario Anders Knutas ryhmineen ymmärtää tilanteen vakavuuden. Pelkästä mustasukkaisuudesta ei ole nyt kysymys. Mediakohu on valtava. Ensimmäisten toimittajien joukossa paikalla on tukholmalainen Johan Berg, joka alkaa rinta rinnan poliisin kanssa ottaa selvää tapahtumista. Koko Ruotsi seuraa tilannetta henkeä pidätellen. Gotlantilaiset ovat peloissaan ja kesävieraat muuttavat lomasuunnitelmiaan. Valitseeko murhaaja uhrinsa satunnaisesti vai onko hänellä jokin kaava? Ja ennen kaikkea: kuka on seuraava uhri?

Kesän kylmyydessä on tunnetun ruotsalaisen televisiotoimittajan Mari Jungstedtin vetävä esikoisjännäri.
*
Kuollut nainen löytyy ja Knutaksella kumppaneineen on tekemistä. Johan ihastuu Emmaan ja pian on soppa valmis. 

Hyvä kirja ja vahva sarjan avaus. Mukavaa lukea uudelleen, kun olen aiemmin joskus lukenut painettuna kirjana. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.