tiistai 11. kesäkuuta 2024

Dekkariviikko: Peter James: Kuoleman koura on kylmä

 


Tämä kirja on julkaistu vuonna 2013 ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan pituus on noin 15 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Martti Ranin. Tämä kirja on 7. osa Roy Grace -sarjaa. 
*
Kuka tappaa auto-onnettomuuden uhrin puolesta?
Roy Grace kostajan jäljillä.
Carly Chase joutuu työmatkallaan vakavaan auto-onnettomuuteen, jossa nuori amerikkalainen opiskelijapoika saa surmansa. Tapahtuma saa Carlyn pois tolaltaan, mutta sitä hän ei osaa aavistaa, että onnettomuuden seurauksena hänen elämänsä muuttuu painajaiseksi.

Kun kahden muun onnettomuudessa osallisena olleen ajoneuvon kuljettajat löydetään kidutettuina ja murhattuina, rikosylikomisario Roy Grace varoittaa Carlya, että tämä saattaa olla seuraava. Joku haluaa kostaa, eikä lepää ennen kuin jokainen onnettomuuteen osallinen on kuollut. Jos poliisilla ei ole keinoja suojella häntä, Carlyn on tavalla tai toisella selvittävä omin avuin. Tappaja on kuitenkin jo askeleen edellä.

Brittijännityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hänen ajoittain traagisia tapahtumia sisältävää yksityiselämäänsä. Kuolema ei käy kauppaa on vangitsevan sarjan viides, itsenäinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdään Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetään myös Suomessa.

Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. Hän toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa,

ja hänen kirjojaan on kiitetty siitä, että ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen näköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. James on palkittu yli 40 kirjallisuus- ja äänikirjapalkinnolla, ja hänen kirjojaan on käännetty peräti 38 kielelle ja myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta.
*
Amrikkalaisen mafioson poika kuolee hämärässä auto-onnettomuudessa Brightonissa ja poliseillä riittä kiirettä. Pian kolariin osallistuneet ovat vaarassa. Mikä on oikein tilanne? Royn kihlattu odottaa vauvaa ja hänelle tulee komplikaatioita. Royllä on monet asiat mielessä, kun hänen on tutkittava myös rikoksia.

Tämä on kyllä tosi hyvä sarja ja tämäkin kirja mitä mainioin. Suosittlen tutustumaan. Eniten saa irti, kun lukee osat järjestyksessä, mutta esimerkiksi tämän kirjan voi luke myös erillisenä kirjana. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.