sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Ana Reyes: Talo puiden suojassa

 


Tämä kirja on julkaistu toukokuussa ja sen kustantaja on Sitruuna. Äänikirja pituus on 10 tuntia ja sen lukee Annina Piiparinen. Tämä on Reyesin ensimmäinen suomennos. 
*
Nuku hyvät yöunet, koska herätessäsi tätä taloa ei enää ole Mayan mielessä kummittelee yhä talo, joka on syvällä metsässä niin tiheän puuston seassa, että se jää helposti huomaamatta. Hän on käynyt talossa viimeksi kesällä, jolloin hän oli seitsemäntoista. Silloin, kun hänen paras ystävänsä Aubrey kuoli ja Mayan maailma hajosi. Mayan silmissä tuo talo oli idyllinen kuin satuun kuuluva paikka, mutta nyt hän tietää vaaran, joka vaanii sen nurkissa. Mayan muistikuvat tuolta kesältä ovat hatarat, mutta yhden asian hän tietää varmasti: sen, kuka murhasi Aubreyn. Hän tietää vaikkei kukaan uskoisikaan häntä. Nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, toinen nainen hänen kotiseudullaan on kuollut samalla selittämättömällä tavalla kuin Aubrey. Maya tietää, että vain hän voi selvittää totuuden ja pelastaa seuraavan viattoman tytön hengen. Mutta sen tehdäkseen hänen on palattava takaisin. Takaisin metsään, takaisiin taloon puiden suojassa... Ana Reyes valmistui kirjoittamisen maisteriksi Louisianan yliopistosta ja työskenteli käsikirjoitusten parissa ennen kuin päätti ryhtyä kirjailijaksi. Nykyään hän asuu Los Angelesissa aviomiehensä kanssa ja opettaa luovaa kirjoittamista iäkkäille ihmisille Santa Monica Collegessa. Amerikkalaisista ja guatemalalaisista juurista inspiroitunut Talo puiden suojassa on Reyesin esikoisromaani.
*
En kyllä yhtään päässyt tämän kirjan imuun ja päälimmäiseksi jäi vain mieleen alkoholi ja lääkkeet. En tykännyt. Annan tälle kirjalle 2 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.