perjantai 21. kesäkuuta 2024

Juhannuksen lukumaraton - päivittyvä postaus

 


Kirjatarhuri instan puolella järjestää lukumaratonin juhannuksena. Mukana ollaan!

Lukulistalla mm. seuraavat kirjat:

Jungstedt: Kesän kylmyydessä

Jansson: Kesäyön painajainen

Lehtinen: Kesämies 

Patterson: Viides ratsumies

Reyes: Talo puiden suojassa 

Eidem: Ajojahti

- - -

Pian se alkaa, aloitan maratonin heti perjantaina klo 0:00! Silloin olin kuunnelut reilut puolet ensimmäisestä kirjasta, Kesän kylmyydessä. Aamulla klo 12 aikaan jatkoin kirjan kuuntelua.

Kuunteluun tuli tauko ja jatkoin kirjan parissa myöhemmin, noin klo 19 sain Jungstedtin valmiiksi ja jatkoin Anna Janssonin parissa. Yhdeksän jälkeen sain Janssonin valmiiksi ja jatkoin Tuija Lehtisen romaattisen kirjan parissa. Saunaan välissä ja sitten kirja jatkui...


Kesän kylmyydessä 2,5 h

Kesäyön painajainen 1,5 h


Anna Jansson: Kesäyön painajainen

 

LYHYT MARIA WERN -DEKKARITARINA

Visby on täynnä bileturisteja kesähuumassa. Poliisi on aina kiireinen tähän aikaan kesästä, mutta nyt poikkeuksellisen moni nuori päätyy sairaalahoitoon. Kaupunkia vaivaa myös ryöstöaalto, jonka uhreja ovat vanhukset. Onko ryöstöjen takana huumeriippuvaisia bilettäjiä?
Maria saa apua Tukholman poliisista, mutta nuori poliisimies osoittautuu hyvin ennakkoluuloiseksi ja asenteelliseksi. Tilanne muuttuu entistä kiperämmäksi, kun Marian naapurissa asuva tyttö katoaa. Lovisa ei ole ilmaantunut töihin, eikä kukaan ole nähnyt häntä. Mitä kuvankauniissa kesäyössä on tapahtunut?
*
Kiva, lyhyt ja kesäinen kirja. Sopii hyvin näin juhannuksen aikaan. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Mari Jungstedt: Kesän kylmyydessä

 


Tämä kirja on alunperin julkaistu suomeksi vuonna 2006 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on noin 9 tuntia ja sen lukee Panu Vaukonen. Tämä kirja aloittaa Gotlantiin sijoittuvan dekkarisarjan. Blogatut Jungstedtin kirjat löydät tästä linkistä
*
Gotlannin vehreillä rannoilla puhaltavat hyiset tuulet - kesävieraiden joukossa liikkuu murhaaja.
Kesä on tullut, ja Gotlanti varustautuu turistisesonkiin. Eräänä aamuna sumun hälvettyä rannalta löytyy naisen ruumis. Poliisi jäljittää pian väkivaltaisen avomiehen ja vie hänet kuulusteltavaksi. Kun toinenkin ruumis löydetään, rikoskomisario Anders Knutas ryhmineen ymmärtää tilanteen vakavuuden. Pelkästä mustasukkaisuudesta ei ole nyt kysymys. Mediakohu on valtava. Ensimmäisten toimittajien joukossa paikalla on tukholmalainen Johan Berg, joka alkaa rinta rinnan poliisin kanssa ottaa selvää tapahtumista. Koko Ruotsi seuraa tilannetta henkeä pidätellen. Gotlantilaiset ovat peloissaan ja kesävieraat muuttavat lomasuunnitelmiaan. Valitseeko murhaaja uhrinsa satunnaisesti vai onko hänellä jokin kaava? Ja ennen kaikkea: kuka on seuraava uhri?

Kesän kylmyydessä on tunnetun ruotsalaisen televisiotoimittajan Mari Jungstedtin vetävä esikoisjännäri.
*
Kuollut nainen löytyy ja Knutaksella kumppaneineen on tekemistä. Johan ihastuu Emmaan ja pian on soppa valmis. 

Hyvä kirja ja vahva sarjan avaus. Mukavaa lukea uudelleen, kun olen aiemmin joskus lukenut painettuna kirjana. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

torstai 20. kesäkuuta 2024

Anna Jansson: Mustaa lunta

 


LYHYT MARIA WERN -DEKKARITARINA

Gotlannissa vietetään Lucian päivää. Perheenäiti Pernilla ei kuitenkaan ole joulutuulella: hänen miehensä ei ole koskaan kotona, ja seitsemänvuotias Tove-tytärkin vain kiukuttelee.

Kun Tove katoaa koulun pihalta, kaikki muut murheet häviävät Pernillan mielestä. Kukaan ei nähnyt, minne tyttö lähti tai kenen kanssa. Pimeä laskeutuu, eikä rikostutkija Maria Wernillä ole pakkasen kiristyessä hetkeäkään hukattavaksi.
*

Jesper Ersgård: 1986 osa 3. Vol 2

 

Tämä kirja on julkaistu syksyllä 2023 ja se kustantaja on Storytel. Tämä on toinen kerta kun kuuntelen kirjan ja alkuperäinen postaus tästä linkistä. Kaikki kirjailijan postuakset tästä linkistä. 
*
Jännittävän aikamatkustustrilogian viimeinen osa!

Elias Werner on saanut selville kammottavan totuuden itsestään. Hän ei pystynyt pysäyttämään vanhempiensa murhaa vuonna 1963: Diana on aina askeleen edellä. Ainoana mahdollisuutena on matkustaa kauas tulevaisuuteen ratkaisemaan kaikista suurinta mysteeriä – kuka on Diana, ja mitkä ovat hänen suunnitelmansa Eliasta varten?

Elias on oppinut hallitsemaan aikakonetta, ja yrittää epätoivoisesti siirtää heidät molemmat ajassa eteenpäin. Jotakin kuitenkin menee pahasti pieleen. Kumpikin kyllä hyppää ajassa vuoteen 1986, mutta Majalle on tapahtunut jotain kauheaa…

1986 on henkeäsalpaava trilogia Jesper Ersgårdilta, joka on myös Musta tähti- ja Sky & Fall-sarjojen takana.
*
Tämä kirja on vähän jo enemmän scifiä kuin edelliset ja ei enää niin hyvä, mutta kyllä kuitenkin mukavaa luettavaa. Kirjassa seikkaillaan ajassa edessä ja takana ja seikkailua riittää. Suosittelen koko sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Tuire Malmstedt: Luusaari

Tämä kirja on julkaistu 17.6.24 ja sen kustantaja on Aula. Äänikirjan pituus on reilut 7 tuntia ja sen lukee Mikko Leskelä. Sarjan edellinen osa oli nimeltään Lyijysydän. Kiva sarja.
*
Pahinta ei ole läheisesi kuolema. Pahinta on ettet tiedä, missä ja kenen armoilla hän on.

Dekkarisarjan neljännessä osassa Matilda Metso ja Elmo Vauramo tutkivat kadonneiden nuorten ihmisten tapauksia. Jonkin ajan kuluttua poliisiasemalle aletaan lähettää heistä kuvia, joiden taakse on kirjoitettu ”elossa, vielä” ja selittämättömiä numeroita. Sitten Elmon kumppani Inari katoaa jäljettömiin. Miten kaappaajan jäljille voisi päästä, ja miten tämä kaikki liittyy Utoyaan?

Tuire Malmstedt (s. 1974) on pieksämäkeläinen kirjailija ja kieltenopettaja. Matildasta ja Elmosta kertovassa sarjassa on ilmestynyt aikaisemmin kolme kirjaa. Dekkariseura palkitsi hänen ensimmäisen teoksensa Pimeä jää (2018) vuoden parhaana esikoisdekkarina. Malmstedt on lukijoiden listauksissa Suomen suosituimpia dekkarikirjailijoita.

”Tuire Malmstedt hyytää luihin ja ytimiin asti.” - Kansan Uutiset Lumihaudasta
*
Nuoria on kadonnut ja heitä ei löydetä edes kuolleina. Pian myös poliisin vaimo katoaa ja kadonneiden etsiminen kiihtyy. Kadonneet ova elossa jossain ja välillä seurataan myös heitä.

Hyvä kirja ja voisin lukea sarjan alkupäänkin osat. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Jo Nesbø: Kylän kuningas

 


Tämä kirja on ilmestynyt 18.6.24 ja sen kustantaja on Johnny Kniga. Äänikirjan pituus on reilut 14 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Valtakunta kirjan arvostelu tästä linkistä. Nesbøn kirjat tästä linkistä
*
Kilpailu on ruminta veljesten välillä.

Kuinka kieroksi yltyy valtataistelu, kun osapuolista kumpikaan ei ole valmis luopumaan mistään?

Veljekset Carl ja Roy Opgard ovat menestyneet bisneksissään ja elämässään, ainakin siten kuin se norjalaisessa Osin kylässä on mahdollista. Kun kylä näyttää jäävän syrjään alueen kehityshankkeista, veljekset ottavat likaiset keinot käyttöön.

Kaikeksi ikäväksi paikallinen poliisi uskoo voivansa osoittaa veljesten sekaantuneen useisiin murhiin, ja ruumiita tulee vain lisää. Kuten Roy toteaa kylään kaavailemastaan vuoristoradasta: ”Kun vaunu on liikkeellä, on myöhäistä hypätä kyydistä.”

Kylän kuningas vie lukijan keskelle veljesten keskinäistä taistelua, jossa kumpikaan ei ole valmis luopumaan mistään. Se on huikea trilleri petturuudesta, perhesiteistä, kadotetuista sieluista ja kuolleista kylän asukkaista.

Kylän kuningas on ylistäviä arvioita niittäneen Valtakunta-romaanin itsenäinen jatko-osa.

Norjalainen Jo Nesbø on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista, joka tunnetaan erityisesti kymmeniä miljoonia myyneestä Harry Hole -sarjastaan. Nesbøn kirjoihin ovat ihastuneet niin kriitikot kuin tavalliset lukijat – tarinat vievät mukanaan ja tarjoavat runsaasti yllätyksiä. Suomessa Nesbøn kirjoja on myyty jo pitkälti toista miljoonaa kappaletta.
*
Vähän niin kuin edeltäjänsäkin, tylsä kirja.  Olisi voinut vielä tiivistääkin. Ei ole Harry Holen veroista! Toivottavasti niitä kirjoitetaan vielä lisää... Meinasin antaa tälle kirjalle 3 tähteä, mutta loppuratkaisu tiputti sen 3-:een. 

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Jørn Lier Horst: Tapaus 1569

 

Tämä kirja on ilmestynyt 17.6.24 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Jari Nissinen. Tämä on 15. osa norjalaista sarjaa. Wisting-sarjan kirjoitusjärjestys
*
10 miljoonaa kirjaa myynyt William Wisting -sarja ei petä.

Poliisi William Wisting viettää kesälomaa ja seuraa sivusta paikallisen katoamistapauksen tutkintaa. Agnete Roll on ollut poissa kolme päivää, eikä johtolankoja löydy.

Sitten Wisting saa kirjeen, joka sisältää vain numerosarjan. Hän yhdistää koodin vanhaan henkirikokseen: Kesäyönä vuonna 1999 nuori nainen tapettiin kotimatkallaan. Rikos ratkaistiin nopeasti, tekijä tuomittiin ja vangittiin. Tapaus on jo hautautunut ajan kerroksiin, mutta Agneten katoamisen tutkinta paljastaa seikkoja, jotka jäivät pimentoon kaksikymmentä vuotta sitten.

Kirje on vasta alkua. Totuus tappajasta on järkyttävämpi kuin kukaan osaisi aavistaa.
*
Tämäkin on hyvä kirja, mainio osa sarjaa. Tässä ei niin paljon jännitystä kuin edellisessä, mutta mukavasti kuitenkin tapahtumia. Suosittelen! Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

maanantai 17. kesäkuuta 2024

Jesper Ersgård: 1986 osa 2. Vol 3

 

Tämäkirja on julkaistu tammikuussa 2023 ja sen kustantaja on Storytel. Äänikirjan pituus on 11,5 tuntia ja sen lukee Raiko Häyrinen. Ersgårdin kirjat tästä linkistä. Tämä on kolmas kerta kun kuuntelen tämän kirjan. Akuperäinen postaus tästä linkistä
*

Kauan odotettu jatko-osa henkeäsalpaavan jännittävälle aikamatkustustrillerille!

Elias Werner on hypännyt ajassa vuodesta 2017 vuoteen 1986. Seuraavaksi hän haluaa siirtyä vuoteen 1963 ja selvittää, mitä hänen vanhemmilleen tapahtui. Aikahypyssä tapahtuu kuitenkin jotain, ja Elias löytää itsensä vuodesta 1628. Eliaksen täytyy yrittää pysyä hengissä ja löytää samalla tiensä takaisin Velotriisin luo.

Samaan aikaan Maja tajuaa olevansa yhtäkkiä menneisyydessä teinitytön kehossa. Kun selviää, että hän on siirtynyt vuoteen 1963, hän arvelee Eliaksen tulleen samaan vuoteen. Mutta miten löytää ihminen, joka on vieraassa kehossa?

Kun Elias päätyy lopulta vuoteen, jona hänen vanhempansa kuolivat, hänelle valkenee jotain niin karmivaa, että hänen minäkuvansa murenee täysin. Hänen on matkattava tulevaisuuteen ja estettävä koko Velotriisin luominen.
 
Kirjailija Jesper Ersgård tunnetaan myös menestyssarjoista Musta tähti sekä Sky & Fall.
*
Elias joutuu haisevaan 1600-lukuun ja häntä isketään miekalla ja pian hän joutuu Wasa-laivan neitsytmatkalle. Maja onkin eri vuodessa joutuu heti vaaraan. Seikkailua riittä molemmilla. 

Tosi hyvä tämäkin kirja on kyllä. Annan sille edelleen 5- tähteä. 

Corine Hartman: Seuraaja

 

Tämä äänikirja on ilmestynyty 30.3.22 ja sen kustantaja on Storytel. Äänikirjan pituus on 8,5 tuntia ja sen lukee Anna Saksman ja Krista Putkonen-Örn. Tämä kirjailija on minulle uusi tuttavuus.
*
Tositapauksiin perustuva psykologinen trilleri yllättää joka käänteessä!

Marjan on kutsuttu poliisilaitokselle vuosia vanhan tapauksen vuoksi. Hän joutuu palaamaan kivuliaisiin muistoihin piinaavasta ajasta, jolloin hän oli nettivainonnan systemaattinen kohde. Vainoaja Robbert vei Marjanilta rahat, ylpeiden ja identiteetin. Kaksi rikostutkijaa ovat kiinnostuneet Robbertista, sillä joku on kuollut. Mutta kuka?

Toisaalla tapaamme Suzanin, joka on alkanut seurustella Robbertin kanssa. Vähitellen Suzan kietoutuu miehen narsistiseen verkkoon. Kun Suzanilta loppuvat keinot, hän tekee päätöksen, josta ei ole paluuta.

Ovela, painostava ja kotimaassaan suursuosion kerännyt trilleri on palkitun kirjailijan Corine Hartmanin ensimmäinen suomennettu teos. Jos pidit Paula Hawkinsin Nainen junassa -kirjasta tai tv-sarjoista Dirty John ja Big Little Lies, tämä on sinulle!
*
Tämä kirja oli vähän tylsä, ei niin jännitystä juurikaan. Kirjassa on kaksi juonenkulkua ennen ja myöhemmin ja niihin kaksi eri lukijaa. Se toimii hyvin. Annan tälle kirjalle 3+ tähteä. 

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Jesper Ersgård: 1986. Vol. 4

 

Tämä on jo neljäs kerta, kun kuuntelen tämän kirjan. Ensimmäinen postaus löytyy tästä linkistä. Kaikki kirjailijan bloggaukseet tästä linkistä
*
Henkeäsalpaavan jännittävän trilogian ensimmäinen osa!

Helmikuu 1986. Sekava vanhus löydetään aamutakissa ja tossuissa keskeltä lumipyryä Tukholman Östermalmstorgilta. Hän varoittaa, että Olof Palme aiotaan murhata. 

Muutamaa tuntia myöhemmin Ruotsin pääministeri ammutaan. Poliisi kuulustelee vanhusta, mutta tämä kieltäytyy sanomasta mitään ennen kuin saa tavata erään Elias Wernerin. Elias lähtee tapaamaan miestä, mutta joutuukin elämänsä seikkailuun. Hän aloittaa vieraassa tulevaisuudessa rajun kilpajuoksun takaisin menneisyyteen. Samalla Elias huomaa, ettei mikään hänen elämässään ole niin kuin hän on luullut. Pala palalta hän saa selville järkyttävän totuuden itsestään.

Kirjailija Jesper Ersgård tunnetaan myös menestyssarjoista Musta tähti sekä Sky & Fall.
*
Tosi kiva palata tähän kirjaan aina uudestaan. Aikamatkustus on kiehtovaa... Kivaa, että sarjassa on kolme osaa... Annan kirjalle edelleen 5- tähteä. 

#loppuvuodenlukuhaaste

 


Uusi haaste loppuvuodelle 2024!

Haastetta voi seurata oheisella sivulla...



Dekkariviikko 10. - 16.6.24 - VALMIS


Tämän hetkinen lukulista dekkariviikolle on seuraava:
Horst/ Enger: Lähtölaskenta 10.6.                                          
Ahnhem: Vaihto 13.6.24  
        
- - -

Kirsin kirjanurkka isännöi tämän vuoden dekkariviikkoa. Minäkin olen siinä mukana ja sillä viikolla ilmestyy monta mainiota dekkaria. 

Johanna Tuomola: Pimeä kunnia

 

Tämä kirja on julkaistu keväällä 24 ja sen kustantaja on Storytel. Äänikirjan pituus on noin 8,5 tuntia ja sen lukee Antti Pääkkönen. Tämä on toinen kerta, kun kuuntelen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Tuomolan kaikki kirjat taasen tästä linkistä.  Tämä kirja on kolmas osa Oikeude varjo -sarjaa, jossa mukana myös Noora Nurkka.
*
Ortopedi Sami Heikuran arkea järkyttää uudet uhat trillerisarjan odotetussa kolmannessa osassa 
 
On kulunut kaksi vuotta järkyttävistä Saksan tapahtumista. Pakolaistyttö Adenna on kotiutunut Sami Heikuran perheeseen. Uusi elämä tarjoaa paljon, ulkopuolisuuden tunne kuitenkin vaivaa Adennaa aika ajoin. Kun hän ystävystyy muslimiyhteisöstään karkotettuun Hiraan, hän tavoittaa kaivatun yhteyden. 
 
Ystävyys saa synkkiä piirteitä, kun pinnan alla kuohuvat voimat purskahtavat pintaan yllättävin seurauksin. Myös Sami joutuu työyhteisönsä kautta imaistuksi pimeiden voimien äärelle. Erillisiltä vaikuttavat tapahtumat kietoutuvat yhteen tavalla, joka saa rikosylikonstaapeli Noora Nurkan pohtimaan moraalikäsityksiään uudelta kantilta. Mikä on oikeus? Kuinka pitkälle se taipuu?
*
Edellisessä kirjassa Adena kuljetettiin pakolaisleiriltä rekalla, ja nyt Sami on hänet adoptoinut. Pian hän on mukana arabien kunniaan liittyvissä asioissa. Hyvä kirja ja hyvä sarja, toivottavasti jatkuu vielä. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Kesäkuun lukumaraton - VALMIS

 


Kirjan jos toisenkin Jane järjestään ensiviikon viikonloppuna lukumaratonin ja olen mukana siinä. 

Aloitan maraton rankkasateessa perjantaina klo 19.00 ja kuuntelen kirjaa loppuu, Ahnhem: Vaihto. Kahdeksan aikaan ruokatauko ja jatkoin kirjan loppuun, klo 21 aikaan. Sitten katoin elokuvaa ja klo 24 aikaan jatkoin uuden kirjan parissa... Yöllä kuuntelin muutama tunnin ja jatkoin Lehtisen parissa lauantain klo 13 aikaan...

Puoli kolmen aikaan sain kirjan valmiiksi ja aloitin Tuomolan parissa..

Alkuillasta sain valmiiksi Salattu menneisyys -kirjan.

Ja jatkoin Janssonin parissa. Sain illalla luettua Janssonin kirjan ja jatkoin Tuomolan parissa. 

Viiden aikaan san Tuomolan Pimeä kunnia valmiiksi ja lopetan maratonin. 

Ajat seuraavasti:

Ahnhem 13,5h nopeudella 2 = 6:45 h

Lehtinen 9 nopeudella 2 = 4:30h

Tuomola 8,5 nopeudella 2 = 4:15h

Jansson 3,5 nopeudella 2 = 1:45 h

Tuomola 7,5 nopeudella 2 = 3:45h

YHTEENSÄ                        20h





lauantai 15. kesäkuuta 2024

Anna Jansson: Tappava petos

 

Tämä lyhyt kirja on juuri ilmeistynyt ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on noin 3,5 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn. Janssonin muut luetut kirjat tästä linkistä
*
29-vuotias Tyra Beckerö iloitsee uudesta työpaikasta pitkän työttömyysjakson jälkeen. Se tarkoittaa omia tuloja ja uutta alkua niin elämässä kuin avioliitossa. Kun koko yritys lähtee konferenssiin Fårön saarelle, tapahtuu jotain, mikä tuhoaa kaiken.

Visbyssä Maria Wern on juuri saattanut intensiivisen murhatutkimuksen päätökseen ja aikoo keskittyä rauhassa muutamiin selvittämättömiin vanhoihin tapauksiin. Rauha jää kuitenkin haaveeksi, sillä Maria yhdistää nopeasti kaksi tapausta, joissa nuori nainen on kuollut myrkytyksen seurauksena. Eikä murhaa voi sulkea pois vaihtoehdoista.
*
Kiva ja sopivan jännittävä kirja, helppo seurata. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4+ tähteä. 

Johanna Tuomola: Salattu menneisyys. Vol 2

 

Tämä kirja on julkaistu keväällä 24 ja sen kustantaja on Storytel. Äänikirjan pituus on noin 8,5 tuntia ja sen lukee Antti Pääkkönen. Tämä on toinen kerta, kun kuuntelen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Tuomolan kaikki kirjat taasen tästä linkistä.  Tämä kirja on toinen osa Oikeude varjo -sarjaa, jossa mukana myös Noora Nurkka.
*
Päivystykseen tuotu kielitaidoton potilas katoaa mystisesti ja pian ortopedi Sami Heikura löytää itsensä rikosvyyhdin keskeltä. 
 
Rikosylikonstaapeli Noora Nurkka aloittaa rutiininomaisen tutkinnan paperittoman miehen katoamisesta samalla kun libyalaiselta pakolaisleiriltä lähtee kuusi miestä ja kaksi nuorta tyttöä matkaan kuorma-autoon rakennetussa eristetyssä tilassa kohti Suomea. Erillisiltä vaikuttavat tapahtumat nivoutuvat yhteen tavalla, joka tuo painajaisen suoraan Samin kotiovelle. 
 
Salattu menneisyys jatkaa Yhdysvalloista Suomeen palanneen Sami Heikuran tarinaa. Inka-tytär asuu nyt isänsä luona ja elämä on asettunut uomiinsa. Uusi rakkauskin on nupullaan ja tulevaisuus näyttää valoisalta puolentoista vuoden takaisten kauhujen jäätyä taakse. Itsenäisessä kirjasarjassa paljon kiitosta saanut Noora Nurkka jatkaa tutkinnan keskiössä yhdessä työparinsa Abdi Kahirin kanssa. 
 
Salattu menneisyys on toinen osa Johanna Tuomolan suosittua Oikeuden varjo -dekkarisarjaa! 
Sarjan uudistuksen myötä kirjan nimi on vaihdettu.


Tuija Lehtinen: Tyttökullat ja kolme vainajaa

 

Tämä kirja on ilmestynyt 5.6.24 ja sen kustantaja on Docendo. Äänikirjan pituus on noin 9 tuntia ja sen lukee Erja Manto. Tämä on 6. osa Erja Revon tutkimuksia -sarjassa. Minulle uusi sarja, mutta muutaman Lehtisen kirjan olen lukenut. 
*
Suku on pahin – murhatutkimuksessakin.

Varhaiseläkkeelle jääneellä ylikonstaapeli Erja Revolla ei pitänyt olla elossa olevia sukulaisia. Eikä hän heitä nytkään kaipaa – yhtään enempää kuin uusia murhia.

Erja matkustaa Ruovedelle neuvottelemaan hänelle tarjotusta perinnöstä. Paikkakunnalla hän joutuu tekemisiin kolmen värikkään naisen kanssa: Aira Pohjolan, joka on saanut tarpeekseen tontin rajalla koiraansa kusettavasta naapuristaan, perinnön toivossa naapuriaan auttavan Reetta Kilpeläisen sekä kiukkuisen Senja Moilasen. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Erja saa tietää Senja Moilasen takapihalta löytyneestä kuolleesta seurakunnan pastorista, hän ymmärtää, ettei herttaiselta vaikuttavalla naiskolmikolla ole puhtaat jauhot pussissaan.

Erja Revon tutkimuksia -sarjan kuudennessa osassa omaa rauhaansa rakastava entinen poliisi Erja Repo sotkeutuu jälleen vastoin tahtoaan konstikkaaseen yhteisöön ja sitä piinaaviin mysteerimurhiin.

Tuija Lehtinenon Suomen tuotteliaimpia ja luetuimpia kirjailijoita. Erityisesti hänet tunnetaan viihderomaaneistaan ja nuortenkirjoistaan.
*
Koira kuolee ja haudasta löytyykin pastori. Niin on Erjalla taasen hommaa syyllistä etsiessään. Melko perinteinen yksityisetsivä dekkari. En niin välittänyt.Annan kirjalle 3,5 tähteä. 

perjantai 14. kesäkuuta 2024

Stefan Ahnhem: Vaihto


Tämä kirja on ilmestynyt 13.6.24 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on 13,5 tuntia ja sen lukee Aku Laitinen. Tämä kirja on itsenäinen trilleri. Aiemmin olen lukenyt yhden Ahnhemin kirjan
*
Psykologinen trilleri ruotsalaiselta suosikkidekkaristilta!

Kauneimmatkin julkisivut romahtavat salaisuuksien painosta, kun unelmien talonvaihtoseikkailu muuttuu painajaiseksi.

Carl ja Helene päättävät, että löytääkseen toisensa uudelleen he tarvitsevat pitkän loman uudessa ympäristössä. He löytävätkin upean talon meren rannalta Kaliforniasta ja päättävät vaihtaa omistajien kanssa asuntoja. Carlin ja Helenen matkustaessa Kaliforniaan toinen pariskunta suuntaa heidän taloonsa Tukholman saaristoon.

Kun Carl ja Helene saapuvat Santa Cruziin, jokin ei täsmää. Näyttikö talo todella tuollaiselta esitteessä? Ja minkälainen oikeastaan on pariskunta, joka on paraikaa asettumassa Carlin ja Helenen taloon? Onneksi Carl asensi muutamia kameroita asuntoon juuri ennen heidän lähtöään…

Stefan Ahnhem on huipputekijä skandinaavisten trilleristien kovassa joukossa. Hän syntyi Tukholmassa vuonna 1966, varttui Helsingborgissa ja asuu nykyään Kööpenhaminassa perheineen. Parinkymmenen vuoden ajan hän työskenteli elokuva- ja tv-käsikirjoittajana kunnes aloitti kirjailijanuransa vuonna 2014. Ahnhemin suositussa Fabian Risk -trillerisarjassa on ilmestynyt kuusi kirjaa, joita on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ja joiden oikeudet on ostettu yli 30 maahan. Vaihto on Ahnhemin ensimmäinen psykologinen trilleri.
*
Kirjaa on todella helppo seurata, kun ei ole lukuisia juonenkulkuja. Seurataan vain kahta perhettä, jotka ovat vaihtaneet asuntoja keskenään. Asunto USA:ssa ei ole ihan sitä mitä odotettiin, rotta uima-altaassa ynnä muuta. Pian alkaa löytyä muutakin....



 

torstai 13. kesäkuuta 2024

Arne Dahl: Pahan piirissä

 

Tämä kirja on ilmestynyt 5.6.24 ja sen kustantaja on Into. Äänikirjan pituus on noin 12 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. Dahlin aikaisemmaat kirjat löytyy tästä linkistä
*
Jännityksen mestarin uusi sarja alkaa Suuren teräskonsernin johtaja kaahaa kohti Tukholmaa. Äkkiä hän menettää autonsa hallinnan ja syöksyy rypsipeltoon. Savuava auto heittelehtii pellossa, kunnes se leimahtaa liekkeihin. Kun johtaja löytyy kuolleena palaneesta BMW:stään, tapahtumaa pidetään onnettomuutena. Mutta sitten tapahtuu toinen räjähdys, ja rikoskomisario Eva Nyman ymmärtää nopeasti, että meneillään on jotakin suurta. Hän saa viestin, jossa ennustetaan seuraava, paljon pahempi isku. Ja kirjoittajan valitsemat sanat kuulostavat kammottavan tutuilta... Vihjeet johtavat Nymanin menneisyyteen, traumaan, jonka hän luuli jättäneensä turvallisesti taakseen. Hän on varma, että vain hänen vakaviin rikoksiin erikoistunut NOVA-ryhmänsä pystyy selvittämään, kuka kaiken takana on. Pahan piirissä on Arne Dahlin odotetun NOVA-sarjan ensimmäinen henkeäsalpaava osa. Se tempaa mukaansa jännityksen ja vaaran poluille niin kuin vain Dahlin rikosromaani voi tehdä. Tulet janoamaan tätä lisää! "Arne Dahl osoittaa jälleen, miten erinomainen, kauniisti kirjoitettu, nautittava ja polttavan ajankohtainen ruotsalainen rikosromaani voi olla." - Skånska Dagbladet "Vahva alku Dahlin uudelle sarjalle." - Dagens Nyheter Arne Dahl on yksi Pohjoismaiden parhaista rikoskirjailijoista. Hänen kirjojaan on myyty yli viisi miljoonaa kappaletta, ja niitä on käännetty yli 32 kielelle. Dahl on palkittu Saksan, Tanskan ja Ruotsin tärkeimmillä rikoskirjailijapalkinnoilla.
*
Tämä kirja aloittaa uude, ihan kivan sarja. Aion seurata sitä jatkossakin. 
Ekokapinalliset uhkaavat Ruotsissa ja poliiseilla riittää työtä. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Peter James: Kuoleman koirat



Tämä kirja on julkaistu 11.6.24 ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan pituus on vajaat 15 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Martti Ranin. Tämä kirja on 19. osa suositussa Roy Grace -sarjassa
*
Roy Grace sukeltaa mafiatyyliin hoidetun koirabisneksen synkkiin syövereihin.

Kun nuori maanviljelijä kohtaa tilallaan tunkeutujia, hän ei aavista seuraavassa hetkessä kuolevansa, saati sitä, miksi roistot

ovat valmiita tappamaan. Samaan aikaan toinen perhe hankkii ihanan koiran lemmikseen, mutta koiranhakumatkan tapahtumilla on pelottavat seuraukset pikkutytön elämään.

Rikosylikomisario Roy Grace huomaa pian, että tapahtumat ovat osa maanlaajuista rikosaaltoa. Julmat rikosliigat tekevät laittomalla koirakaupalla jopa suurempaa bisnestä kuin huumeilla. Tapausta selvittäessään Roy Grace joutuu vastakkain harvinaisen häikäilemättömien rikollisten kanssa.

Brittijännityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hänen ajoittain traagisia tapahtumia sisältävää yksityiselämäänsä. Kuoleman koirat on vangitsevan sarjan 19., itsenäinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdään Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetään myös Suomessa.

” Peter James kuuluu brittidekkaristien parhaimmistoon, ja on näin ollen myös yksi maailman parhaista.” – Lee Child

”Alan mestari ”– Daily Express

Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. Hän toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa

*

 Koiria varastetaan Etelä-Englannissa ja pian yksi mies kuolee ryöstön yhteydessä. Myös Cleon ja Royn koira pian katoaa ja suuri huoli valtaa heidätkin. He ovat myös ostamassa pentua ja törmäävät outoon myyjään. Nuori mies ryöstää koiria tilauksesta ja hän on puun ja kuoren välissä tyttökaverinsa kanssa.

Tämä on kyllä tosi hyvä sarja ja onneksi sitä vielä kirjoitetaan lisää! Mitä mainioin kirja tämäkin. Ei mitään väkivallalla mässäilyä. Vain sopivasti jännitystä. 

tiistai 11. kesäkuuta 2024

Jørn Lier Horst & Thomas Enger: Lähtölaskenta



Tämä kirja on ilmestynyt juuri ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on reilut 12 tuntia ja sen lukee Pertti Huuskonen. Tämä kirja aloittaa uuden norjalaisen sarjan. Horstin muut kirjat ja niiden kirjoitusjärjestys löytyy tästä linkistä. Tässä kuussa ilmestyy vielä uusi Wisting-dekkari, Mahtavaa!

*
Huumaavan jännittävässä Blix ja Ramm -sarjan aloituksessa poliisi ja julkkistoimittaja yhdistävät voimansa jäljittääkseen sarjamurhaajan.

Oslo, 2018. Entinen kestävyysjuoksija Sonja Nordstrøm ei saavu kiistanalaisen omaelämäkertansa julkaisutilaisuuteen. Kun julkkistoimittaja Emma Ramm vierailee Nordstrømin kotona myöhemmin samana päivänä, hän löytää oven lukitsemattomana ja merkkejä kamppailusta. Keskelle tv-ruutua on teipattu kisanumero. Numero 1. 

Rikostutkija Alexander Blix joutuu keskelle kuuluisuuden valokeilassa käytävää jahtia, kun huippujuoksijasta alkaa löytyä harkittuja johtolankoja.

Murhaaja on päässyt julmassa suunnitelmassaan vasta lähtölaskennan alkuun.
*
En oikein pidä tv-maailmaan sijoittuvista kirjoista. Tässä ollaan juuri siellä. Muutenkin minusta lukukokemus oli melko lattea. Tuli kuitenkin kuunneltua loppuun. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

 

Dekkariviikko: Peter James: Kuoleman koura on kylmä

 


Tämä kirja on julkaistu vuonna 2013 ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan pituus on noin 15 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Martti Ranin. Tämä kirja on 7. osa Roy Grace -sarjaa. 
*
Kuka tappaa auto-onnettomuuden uhrin puolesta?
Roy Grace kostajan jäljillä.
Carly Chase joutuu työmatkallaan vakavaan auto-onnettomuuteen, jossa nuori amerikkalainen opiskelijapoika saa surmansa. Tapahtuma saa Carlyn pois tolaltaan, mutta sitä hän ei osaa aavistaa, että onnettomuuden seurauksena hänen elämänsä muuttuu painajaiseksi.

Kun kahden muun onnettomuudessa osallisena olleen ajoneuvon kuljettajat löydetään kidutettuina ja murhattuina, rikosylikomisario Roy Grace varoittaa Carlya, että tämä saattaa olla seuraava. Joku haluaa kostaa, eikä lepää ennen kuin jokainen onnettomuuteen osallinen on kuollut. Jos poliisilla ei ole keinoja suojella häntä, Carlyn on tavalla tai toisella selvittävä omin avuin. Tappaja on kuitenkin jo askeleen edellä.

Brittijännityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hänen ajoittain traagisia tapahtumia sisältävää yksityiselämäänsä. Kuolema ei käy kauppaa on vangitsevan sarjan viides, itsenäinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdään Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetään myös Suomessa.

Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. Hän toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa,

ja hänen kirjojaan on kiitetty siitä, että ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen näköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. James on palkittu yli 40 kirjallisuus- ja äänikirjapalkinnolla, ja hänen kirjojaan on käännetty peräti 38 kielelle ja myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta.
*
Amrikkalaisen mafioson poika kuolee hämärässä auto-onnettomuudessa Brightonissa ja poliseillä riittä kiirettä. Pian kolariin osallistuneet ovat vaarassa. Mikä on oikein tilanne? Royn kihlattu odottaa vauvaa ja hänelle tulee komplikaatioita. Royllä on monet asiat mielessä, kun hänen on tutkittava myös rikoksia.

Tämä on kyllä tosi hyvä sarja ja tämäkin kirja mitä mainioin. Suosittlen tutustumaan. Eniten saa irti, kun lukee osat järjestyksessä, mutta esimerkiksi tämän kirjan voi luke myös erillisenä kirjana. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Dekkariviikko: Elina Backman: Kuinka kuolema kohdataan

 


Dekkariviikon ensimmäiinen kirja!

Tämä kirja ilmestyy tänä kesänä, eri palveluissa eri aikaan. Äänikirjan kuuntelin Celiassa. Kirjan kustantaja on Otava. Tämä on 4. osa Saana Havas -sarjassa
*
Maailmalla menestyneen dekkarisarjan neljännessä osassa kostonhimo vääristää kesäyön valossa kylpevän maiseman. 

Saana Havas viettää juhannusviikkoa Inkeri-tätinsä kanssa Kotkan Kaunissaaressa tädin ystävän huvilaa kunnostaen ja salaperäiseen naapurustoon tutustuen. Kun juhannusjuhlat päättyvät kohtalokkaasti, saaren synkkä historia alkaa keriytyä auki.

Saanan miesystävän, KRP:n Jan Leinon, kesäsuunnitelmat muuttaa suomalaisen taidekeräilijän murha Nizzassa. Murhaajan jättämä viesti saa Janin varpailleen. Onko uhreja luvassa lisää? Ja kuinka kaikkeen liittyy eräs kauan sitten unohduksiin painunut kuolemantapaus? Havas-sarjan odotettu uutuus on tunnelmallista jännitystä parhaimmillaan.
*
Tässä kirjassa ollaa syrjäisellä saarella ja nainen on kadonnut. Saana törmää ongelmaan, samalla Jan tutkii kuolemia, jotka pian jotavat samalle saarelle...

Kiva ja kesäinen kirja, suosittelen tutustumaan! Annan tälle kirjalle 4 tähteä.