torstai 22. kesäkuuta 2023

Gillian McAllister: Väärässä paikassa väärään aikaan

 


Kirjan kustantaja on WSOY. Kiitokset arvostelukappaleesta! Tämä on julkaistu 1.6.2023 ja äänikirjan pituus on noin 12,5 tuntia. Sen lukee suosikkini Karoliina Kudjoi. Tämä kirja on McAllisterin ensimmäinen suomennos. 
*
Voiko murhan estää, kun se on jo tapahtunut?

“Joka sana ja hetki – täydellisiä. Yksi parhaista kirjoista, joita olen koskaan lukenut.” – Lisa Jewell

Jen on juuri nähnyt, kuinka hänen teini-ikäinen poikansa murhaa kadulla tuntemattoman miehen. Jen ei tunne uhria eikä ymmärrä, miksi hänen poikansa tekisi jotain niin kauheaa ja peruuttamatonta. Poika viedään poliisiasemalle, ja koko hänen tulevaisuutensa näyttää olevan mennyttä. Aamuyön tunteina surun murtama Jen vihdoin nukahtaa. Ja kun hän herää seuraavana aamuna…

… on taas eilinen. Jokainen aamu hän herää kauempana menneisyydessä, jokainen uusi päivä antaa uuden mahdollisuuden estää murha.

“Mestarillinen ja nerokas juoni.” – Sunday Express

Gillian McAllister (s. 1985) on kirjoittanut seitsemän romaania. Hän on opiskellut kirjallisuutta ja oikeustiedettä ja työskennellyt asianajajana ennen ryhtymistään kokopäiväiseksi kirjailijaksi. Väärässä paikassa väärään aikaan on maailmanlaajuinen bestseller, jonka myös Reese Witherspoon valitsi suosittuun lukupiiriinsä.
*
Kirjan juoni on kyllä nerokas ja erittäin mielenkiintoinen. Aikamatkustus on aina kiehtonut minua ja tämä kirja on eräänlainen Päiväni Murmelina -elokuva. Joskin Jen herää aina vain aikaisenpana ja aikaisenpana päivänä. Päivissä on jotain merkitystä ja Jen joutuu tosissaan miettimään, miten voisi estää tulevan murhan.

Jen yrittää eri päivinä kertoa aikamatkastaan eri henkilöille, jopa kuuluisalle tutkijalle. Aina kuitenkin kaikki alkaa uudestaan, kun hän siirtyy päivän taaksepäin ajassa. Pojalla, Tedillä tuntuu olevan kaikki kunnossa ja äidin on todella vaikea keksiä miksi tämä rytyy niin vakavaan tekoon. 

Aika vain menee taaksepäin ja taaksepäin ja Jen näkee isänsä tämän kuolinpäivänään, löytää jotain hämärää miehensä elämästä, mutta syytä veritekoon ei tunnu löytyvän. Jännitystä riittää koko kirjan ajan. Tämä kirjan on mukavan leppoisa, mutta jännittävä. 

Suosittelen kirjaa kaikille trillereiden ystäville! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 


2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.