keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Ninni Schulman: Tyttölapsi nro 291. Vol. 2

 

Tämä kirja on ilmestynyt aika tarkaan vuosi sitten ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on reilut 4 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. Kuuntelin tämän ensimmäisen kerran viime vuonna ja postaus siittä löytyy tästä linkistä. Lisäksi tämä kirja sopii moneen lukuhaasteeseen.
*
Koskettava tositarina poikkeuksellisesta lapsuudesta

Millaisia elinikäisiä jälkiä lapsuuden traumat ja pitkäaikaissairaus jättävät – ja miten rohjeta uskoa olevansa rakkauden arvoinen? Valtavaa huomiota herättänyt teos tunnetulta dekkaristilta.

Raastava avioero 15-vuotisen liiton jälkeen romahduttaa Ninni Schulmanin. Kriisi vie kirjailijan psykiatriseen hoitoon ja pakottaa hänet kohtaamaan tuskallisia muistoja lapsuuden loputtomista sairaalajaksoista. Vanhojen potilasasiakirjojensa avulla hän ryhtyy ruotimaan lamauttavaa läheisriippuvaisuuttaan ja hylätyksi tulemisen pelkoaan.

Tarkkanäköinen ja omakohtainen romaani synnynnäisen selkävamman kanssa elävän kirjailijan lapsuudesta, jota värittivät sairaus, yksinäisyys ja ulkopuolisuus, sekä aikuiselämästä, jossa pahimmat pelot käyvät toteen.

Ninni Schulman (s. 1972) on ruotsalainen toimittaja ja dekkarikirjailija, jonka suosittua Hagfors-sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Omaelämäkerrallinen Tyttölapsi nro 291 perustuu Schulmanin omaan sairauskertomukseen ja lapsuuden kokemuksiin Värmlannissa.
*
Kirjailijan elämä on ollut kyllä tosi rankkaa, ihmeesti hän on saanut suosittuja kirjoja kirjoitettua.
Suosittelen tätä kirjaa kaikille. Annan tälle edelleen 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Huomasin tätä kirjaa lukiessa, että kirjailija on poiminut runsaasti oman elämänsä tapahtumia dekkarisarjaansa.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.