maanantai 17. huhtikuuta 2023

Seppo Jokinen: Suurta pahaa

 

Tämä kirja on ilmestynyt vuonna 2004. Se löytyy äänikirjana niin kuukausimaksullisista palveluita kuin Celiasta. Äänikirjan pituus on noin 10 tuntia. Komisario Koskinen -sarjan kirjoitusjärjestys löytyy tästä linkistä.
*
Komisario Koskinen -sarja 9. 
Komisario Sakari Koskinen viettää kerrankin rauhallista talvea väkivaltajaoksen johdossa. Yksi vaivainen katoamisilmoitus päivässä ei kuormita paljoakaan hänen tutkijaryhmäänsä, ja kaiken lisäksi tapaus kuulostaa rutiinijutulta. Hätääntynyt aviovaimo ilmoittaa miehensä kadonneen, ja kovin usein sellaiset katoamiset ovat selvinneet sankarin omatoimisen kotiinpaluun myötä. Juttu saa kuitenkin omituisen ja kammottavan käänteen, sillä kirjaston hyllystä, Ranskan historiaa käsittelvien teosten kohdalta, löytyy ihmisen sormi - jota koristaa kadonneeksi ilmoitetun miehen vihkisormus. Koskinen tajuaa nopeasti, että hänellä on käsissään kenties kovempi juttu kuin koskaan ennen. Ja samaan aikaanhänen jaokseensa on saapunut tutkija, joka tuo tullessaan uusia kuvioita henkilösuhteisiin.
*
Mies ilmoitetaan kadonneeksi ja pian löytyy päätön ruumis. Kiireet alkavat väkivaltajaoksella. Porukkaan on kuitenkin palkattu uusi työntekijä Veli-Pekka Simo, joka tulojuhliakiin täytyy päästä viettämään. Koskisella pyyhkiin hyvin Raijan kanssa ja he suunnittelevat etelän matkaa. 

Kiva kirja kyseessä, aika perus dekkari. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.
Seppo Jokisen yhdeksäs dekkari.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.