perjantai 14. huhtikuuta 2023

Michael Connelly: Luukaupunki

 

Tämä kirja on saatavana äänikirjana vain Celiassa ja sen pituus on 11,5 tuntia. Tämä kirja on vuodelta 2003.
*
Los Angelesin poliisi löytää metsiköstä 12-vuotiaan pojan maatuneet luut. Tutkimuksissa selviää, että poikaa on julmasti hakattu pienestä taaperosta asti.

Harry Boschin sydän muljahtaa, kun hän ryhtyy selvittämään kahden vuosikymmenen takaista murhaa. Synkät muistot pyörivät hänen päässään, sillä hänkin on äitinsä hylkäämä orpopoika ja sijaiskotien kasvatti. Lohtua tuo sentään Julia Brasher, tyrmäävän kaunis vastavalmistunut naiskonstaapeli, jota Bosch ei sääntöjen mukaan saisi tapailla…Mutta Juliaa on vaikea vastustaa, sillä hän ei piittaa säännöistä. Hänelle vaara on nautinnollinen kiihoke. Se selviää Boschille liian myöhään. Romanssi karkaa kauhistuttavalla tavalla käsistä, ja Bosch huomaa olevansa kaulaansa myöten lirissä.
*
Tämän kirjan tarina on kuvattu osaksi Boschista kertovaa sarjaa. Koira löytää rinteestä luun, joka osoittautuu pienen pojan luiksi. Vaikeaa on selvittää jo se kuka uhri on saatikka sitten löytää murhaaja.  Yksityisellä puolella Boschilla myös tapahtuu, kun hän ihastuu nuorempaan työtoveriinsa.

Tämä on kyllä hyvä kirja ja rankkuudesta huolimatta mukavaa luettavaa.  Suosittelen tätä koko sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.