tiistai 26. huhtikuuta 2022

Ninni Schulman: Tyttölapsi nro 291


Tämä hieno rormaani julkaistiin 14.4.22 ja äänikirjan pituus on reilut 4 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi, suosikkini. Kustantaja on Tammi.

Olen lukenut kaikki Hagfors-sarjan kirjat ja odotan innolla päätösjaksoa, joka ilmestyy vuoden lopussa. Mahtava sarja on kyseessä. Nyt oli hyppäys vähän mukavuusalueeni ulkopuolelle, kun yleensä luen vain jännäreitä. Mutta heti alusta alkaen tämä kirja vei mennessään!!

Koskettava tositarina poikkeuksellisesta lapsuudesta

Millaisia elinikäisiä jälkiä lapsuuden traumat ja pitkäaikaissairaus jättävät – ja miten rohjeta uskoa olevansa rakkauden arvoinen? Valtavaa huomiota herättänyt teos tunnetulta dekkaristilta.

Raastava avioero 15-vuotisen liiton jälkeen romahduttaa Ninni Schulmanin. Kriisi vie kirjailijan psykiatriseen hoitoon ja pakottaa hänet kohtaamaan tuskallisia muistoja lapsuuden loputtomista sairaalajaksoista. Vanhojen potilasasiakirjojensa avulla hän ryhtyy ruotimaan lamauttavaa läheisriippuvaisuuttaan ja hylätyksi tulemisen pelkoaan.

Tarkkanäköinen ja omakohtainen romaani synnynnäisen selkävamman kanssa elävän kirjailijan lapsuudesta, jota värittivät sairaus, yksinäisyys ja ulkopuolisuus, sekä aikuiselämästä, jossa pahimmat pelot käyvät toteen.

Ninni Schulman (s. 1972) on ruotsalainen toimittaja ja dekkarikirjailija, jonka suosittua Hagfors-sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Omaelämäkerrallinen Tyttölapsi nro 291 perustuu Schulmanin omaan sairauskertomukseen ja lapsuuden kokemuksiin Värmlannissa.

Uskomatonta, millaisen elämän Ninni on viettänyt ja kuitenkin luonut maineikaan uran pohjoismaisena huippukirjailijana, ei mikään helppo tehtävä. Tämä kirja olisi voinut olla pitenpikin, mutta ehkä se pointti onkin, että ei ole mitään tiiliskiveä luettavana....

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan. Varsinkin silloin, jos olet lukenut Hagfors-sarjaa. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.