maanantai 10. huhtikuuta 2023

Robert Arthur: 3 etsivää ja änkyttävä papukaija

 

Tämä kirja on vuodelta 2010 ja sopii joihinkin lukuhaasteiden kohtiin. Näiden uusien kirjojen kustantaja on Gummerus.
*
Legendaarinen kolme etsivää -sarja vihdoinkin uusina painoksina! 

Kolmen etsivän seikkailut on jokainen ahmimisikäisten sukupolvi vuorollaan kuluttanut koirankorville. Näitä kirjoja on kannettu kirjastoista kassikaupalla, kärtetty syntymäpäivälahjoiksi ja lainattu kavereilta. Lähes jokainen kymmenvuotias on mielikuvituksessaan kiitänyt kultakoristeisella Rolls-Roycella ratkaisemaan salaperäisiä arvoituksia Jupiter Jonesin, Pete Crenshawin ja Bob Andrewsin kanssa. Fanien pitkä odotus palkitaan vihdoinkin, kun alkuperäinen Kolme etsivää alkaa ilmestyä uusina painoksina.

Kolme etsivää selvittää kadonneen papukaijan arvoitusta. Pian heille selviää, että varastettuja papukaijoja onkin yhteensä seitsemän ja niiden avulla on mahdollista löytää aarre. Jutun selvittämiseksi etsivien on löydettävä papukaijat, ratkaistava niiden toistelemat arvoitukset ja paettava muita papukaijojen havittelijoita.
*
Tässä kirjassa perinteiset kolem etsivää jatkavat seikkailuja. Välillä he ovat töissä romiksella ja siinä seassa ratkaisevat arvoituksia. Tällä kertaa hukassa ovat papukaijat ja näiden sisältämä arvoitus. 

Mukava palata näiden vanhojen veijarien pariin. Suosittelen. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.