sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Liza Marklund: Elinkautinen

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2007 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on vajaat 13 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. Tämä on 7. osa suositussa Annika Bengtzon -sarjassa. 
*
Rikostoimittaja Annika Bengtzon paneutuu tuomitun naisen tapaukseen. Olisiko vastuuntuntoinen äiti kyennyt verityöhön, josta hänet on tuomittu?

Poliisi ammutaan sänkyynsä, ja hänen vaimonsa, niin ikään poliisi, pidätetään. Todisteet ovat vedenpitävät, mutta vaimo väittää olevansa syytön. Hänen mukaansa tuntematon nainen ampui hänen miehensä ja vei mukanaan heidän kolmivuotiaan poikansa. Lapsi on kadonnut jäljettömiin.

Oikeudenkäynti on lyhyt ja vimmainen. Nainen julistetaan syylliseksi sekä miehensä että poikansa murhaan ja tuomitaan elinkautiseen. Annika seuraa tätä kaikkea epäuskoisena, sillä hän tunnistaa naisen muutaman vuoden takaa. He olivat molemmat raskaana, kun Annika haastatteli häntä. Voiko oikeuden päätös mitenkään olla perusteltu - vai onko tapahtumassa oikeusmurha?

Annikan oma elämä on todellisessa kaaoksessa: mies on jättänyt, talo palanut ja ura vaakalaudalla. Säilyttääkseen järkensä Annika paneutuu tuomitun naisen tapaukseen. Nyt on tärkeintä löytää pieni poika, joka on edelleen kateissa.

Liza Marklund (s. 1962) on pohjoismaisen rikoskirjallisuuden ehdoton kuningatar. Hänen kirjojaan on julkaistu 33 kielellä ja myyty maailmanlaajuisesti yli 17 miljoonaa kappaletta, Suomessakin yli miljoona kappaletta. Elinkautinen on Annika Bengtzonista kertovan dekkarisarjan seitsemäs osa, joka jatkaa edellisen osan, Nobelin testamentin tarinaa.
*
Annikan talo on palanut ja vakuutuskorvaukset ovat vaakalaudalla. Thomasilla on uusi elämä uuden naisen kanssa ja kiista lapsista on alkanut. Annika on kiinni jumyjutussa. Tämä on kyllä hyvä kirja ja sarja. Annikan elämä taas järkkyy ja siihen voi samaistua. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.