torstai 6. huhtikuuta 2023

John Ajvidl Lindqvist: Ystävällisyys

 

Tämä kirja on julkaistu 27.3.23 ja sen pituus on noin 28 tuntia. Äänikirjan lukee Unto Nuora ja kustantaja on Gummerrus.
*
Ystävät hämärän jälkeen -kauhuklassikon kirjoittajan häikäisevä suurteos

Norrtäljen satamaan ilmestyy eräänä syysaamuna lukittu keltainen rahtikontti. Kukaan ei tiedä, mistä kontti on tullut tai mitä sen sisällä on. Kun lukko viimein murretaan auki, sen sisältö järkyttää koko kaupunkia. Samalla ulos livahtaa jotakin synkkää, joka alkaa nakertaa ystävällisyyttä sitä ainoaa asiaa, joka suojelee meitä muiden pahuudelta.

Kolmekymppiset Max ja Siw ovat jo pitkään aistineet jonkin olevan vinossa. Kaupungin muuttuessa myös heidän ja heidän lähimpien ystäviensä elämät mullistuvat peruuttamattomasti.

Kertakaikkiaan uskomaton. BTJ

Kirja joka ei koostaan huolimatta ollut niin pitkä kuin olisin halunnut sen olevan Parasta mitä olen Ajvide Lindqvistiltä lukenut. Jos pidät hänen tyylistään, rakastat tätä kirjaa. Jos kauhuromaanit eivät niin kiinnosta, lue kirja silti, koska pohjimmiltaan siinä on kyse kyvystämme osoittaa ystävällisyyttä, eikä sitä voi koskaan olla liikaa. LitteraturMagazinet

Kauhistuttava ilo lukea. Borås Tidning

Erottuva ja tärkeä ääni nykykirjallisuudessa. Svenska Dagbladet
*
Tämä kirja on paksu ja pitkä ja välillä vähän puuduttavaa seurata. Ihmeesti kuitenkin pääsin loppuun saakka ja sain tämänkin kirjan suoritettua. Suosittelen kaikille mammuttiromaanien ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.