lauantai 22. huhtikuuta 2023

Michael Connelly: Kadonnut valo

 

Tämä kirja on ilmestynyt vuonna 2004 ja se on äänikirjana saatavilla Celiasta. Äänikirjan pituus on noin 10 tuntia. Sarjan edellinen osa on nimeltään Luukaupunki
*
Byrokratiaan suivaantunut Harry Bosch on jäänyt eläkkeelle Los Angelesin poliisisista 28 työvuoden jälkeen, mutta aika tuppaa käymään pitkäksi. Niinpä Bosch ryhtyy tutkimaan selvittämätöntä juttua, joka ei jätä häntä rauhaan. Kuka murhasi, ryösti ja häpäisi Angella Bentonin hänen 24-vuotispäivänään? Miksi punttisalia harrastanut elokuvayhtiön nuori tuotantoapulainen ei taistellut vastaan?

Bosch epäilee, että murhaaja halusi harhauttaa tutkijat seksuaalirikollisen jäljille, vaikka kysymys oli aivan muusta. Ilman poliisin virkamerkkiä hänen on kuitenkin vaikeaa päästä oikeille lähteille. Mutta jokainen keskustelunpätkä ja johtolanka saa hänet tuntemaan, että taustalla piilottelee kokonainen järjestö, mahtavampi ja menetelmiltään raaempi kuin kukaan poliisivoimissa aavistaa.

Kadonnut valo -romaanin kautta lukija pääsee kurkistamaan tavallista syvemmälle supersuositun etsivähahmon, Harry Boschin, repaleiseen sieluun. Uutta Connellyn lukijalle on myös kertojan uusi, positiivisempi vire: romaani päättyy valoisemmissa merkeissä kuin yksikään aikaisempi Harry Bosch -tarina.
*
Vanha tapaus on vaivannut Boschia ja hän päättää selvittää tapausta. Elokuvan kuvauksissa ryöstetyt rahat ovat teillä tietämättömillä ja niiden perään Bosch päättää lähteä. Niin hän joutuu hengen vaaraan ja ihmisiä kuolee. Bosch matkustaa Las Vegasiin ja tapaa Eleonoria uudestaan. Tämä elättää itsensä pelaamalla Vegasissa ja omaa salaisuuden. 

Tämä kirja on taattua Connellyn laatua.  Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.