keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Douglas Preston & Licoln Child: Laavalasikammio

 

Tämä kirja on ilmestynyt 24.4.23 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on vajaat 14 tuntia ja sen lukee Jarkko Pajunen. Pendergast-sarjan kirjoitusjärjestys.
*
Pendergastin yllättävä paluu

FBI:n erikoisagentti Pendergastin oletetaan kuolleen. Murheen murtamaan Riverside Driven kartanoon tunkeutuu varjo menneisyydestä, joka kaappaa agentin suojatin Constance Greenen. Pendergastin henkivartija Proctor on ainoa, joka voi auttaa. Hän jahtaa kidnappaajaa läpi kaupunkien, mannerten ja valtamerten kohti tuntematonta suojapaikkaa. Constancen puolesta pelkäävä Proctor ei voi aavistaakaan, että Pendergast on yhä elossa ja kamppailee oman vapautensa puolesta...

”Vetävää jännitystä, täydellinen mysteeri - Preston & Child ovat edelleen lajinsa parhaimmistoa.” - Suspense Magazine
*
Tämä kirja on todella hyvä makupala kaikille Pendergastin ystäville. Siinä seikkailevat jälleen tutut hahmot ja vanhoja kirjoja nivotaan yhteen. Eli edellisen heikomman kirjan jälkeen on taas vuorossa tuttuun tapaan laadukas kirja.

Agentti Pendergast on kadonnut, Constance katoaa, Proctor viedään pois pelistä ja Diegones palaa. Kaikki elementit ovat kasassa uuteen jännäriin. Mitään yksittäistä rikosta ei tapahdu, vaan tapahtumat lähtevät heti alusta viemään mennessään. Kirja on sarjan ystäville yhtä vyörytystä kappaleesta toiseen ja yllättävään loppuratkaisuun saakka. Jatkoa siis sarjalle taas on luvassa. Hyvä niin. 

Suosittlen tätä kirjaa kaikille tämän sarjan ystäville ja annan sille 5- tähteä. Innolla jään odottamaan seuraavan osan suomennosta!

2 kommenttia:

  1. Itse en tykäänyt ollenkaan. Kirjan kerronta on toki sujuvaa, mutta toistaa itseään. Pendergastilla on juonipanssari, hän "kuolee" joka toisessa kirjassa. Samoin Constancella. Kumpinkin on yläluokkaisia snobeja, joihin samaistuminen on mahdotonta. Hohhoi. Kateenkorva sitä ja sikublobisieni tätä, ja valuuttaa ja arvoesineitä piisaa vaikka lehmien syödä. Entäs merirosvo-kohtaus? Ai ei se ollutkaan Bond, James Bond, vaan kuolematon Pendergast. Mitään eroa ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää, että et pitänyt tästä kirjasta. Toivottavasti jatkossa tapahtuu enemmän!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.