maanantai 10. huhtikuuta 2023

Johan Theorin: Hämärän hetki

 

Tämä kirja on luettu äänikirjaksi maaliskuussa 2023 ja alunperin julkaistu vuonna 2008. 
*
Tarujen saaren hämärässä vaanii vaara. 

Öölanti-dekkarisarjan aloittava Hämärän hetki on lukuelämys, joka jää mieleen pitkäksi aikaa. Se on kertomus kadonneesta pojasta, loputtomasta kaipauksesta sekä siitä, kuinka menneisyyden varjot pimentävät nykyisyyttä. Ne ulottuvat Öölannin karuilta rannoilta Karibianmeren satamakaupunkeihin ja toisen maailmansodan ajoista nykypäivään.

Eräänä sumuisena päivänä 1970-luvun alussa pikkupoika katoaa Pohjois-Öölannissa jälkiä jättämättä. Poliisi, perhe ja vapaaehtoiset tekevät turhaa työtä, poikaa ei löydy. 20 vuotta myöhemmin pojan äiti Julia saa odottamattoman puhelun. Julian isä, vanha merikapteeni Gerlof Davidsson, pyytää tytärtään palaamaan Öölantiin,sillä uusi johtolanka on löytynyt. Vasta nyt Julia kuulee tarinan omituisesta ja mahtavasta Nils Kantista, joka aikaa sitten kylvi saarella pelkoa uhkaavalla käytöksellään. Kant on kuollut ja kuopattu aikoja sitten, kauan ennen Julian pojan katoamista, mutta yhä kerrotaan, että mies vaeltelee Öölannin nummilla hämärän hetkellä.

Johan Theorin on syntynyt Göteborgissa ja asuu siellä edelleen. Hän on journalisti ja kirjailija, joka on viettänyt kaikki kesänsä Öölannin saarella. Hämärän hetki aloittaa kiitetyn Öölanti-jännityssarjan.
*
Ihan mielenkiintoiset maisemat tässä kirjassa. Pienen pojan etsiminen on vähän sivu seikka. Ihan mielenkiintoinen kirja. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.