sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Simon Häggström: Bukarestin varjoissa

 

Tämä kirja on julkaistu marraskuussa 2022 ja sen kustantaja on HarperCollins Nordic. Äänikirjan pituus on reilut 12 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. 
*
Tukholmalaiset poliisit häikäilemättömän rikollisverkoston jäljillä

Bukarestin slummeissa kiertää joukkio, joka lupailee epätoivoisille naisille parempaa elämää Ruotsissa. Valoisamman tulevaisuuden sijaan naiset ajautuvat säälimättömien rikollisten armoille.

Markus ja Natalia pääsevät rikollisverkoston jäljille, mutta sitten tutkinta tyssää kuin seinään. Natalia päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Päätös osoittautuu tehokkaaksi, mutta äärimmäisen hengenvaaralliseksi...

Tiivistunnelmainen Bukarestin varjoissa on kirpeää pohjoismaista true crimea parhaimmillaan.
*
Tämä on todella rankka ja vastemmielinen kirja. Se paneutuu ihmiskauppaan ja prostitutioon. Nuoret naiset matkustavat Bukarestista Ruotsiin paremman elämän toivossa. He jättävät perheensä ja menevät tienaamaan. Heille luvataan hotellimajoitus ja muutenkin hyvät oltavat. Totuus on kuitenkin karu ja ankea. Poliisit yrittävät selvittää asioita ja päästä rikollisjärjestön jäljelle. 

Vaikea suositella tätä kenellekään, lähinnä true crimen ystäville. Kirja kyllä pistää ajattelemaan. Annan tälle kirjalle kaksi tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.