sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Jessa Maxwell: Kultainen lusikka

 

Tämä kirja on juuri ilmestynyt ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja sen lukee suosikkini Karolina Kudjoi.
*
Ripaus kanelia, hyppysellinen sokeria ja yksi verinen ruumis

Jessa Maxwellin esikoisromaani Kultainen lusikka on tosi-tv:n kulisseissa tapahtuvan murhan ympärille kietoutuva jännäri

Huippusuosittu tv-ohjelma Leivontaviikko on edennyt kymmenenteen tuotantokauteensa saakka. Sarjan juhlakauden kuvaukset alkavat syrjäisessä mutta loisteliaassa kartanossa Vermontissa rakastetun juontajan Betsy Martinin johdolla. Hyväntuulinen ohjelma saa kuitenkin äkkikäänteen heti kuvausten ensimmäisellä viikolla, sillä lavasteista löydetään kuvaustauolla ruumis.

Epäiltyinä ovat Betsyn ja hänen juontajaparinsa ohella kuusi äärimmäisen kunnianhimoista kilpailijaa, joista jokainen takuuvarmasti puukottaisi toistaan kakkulapiolla selkään voittaakseen Leivontaviikon Kultainen lusikka -pääpalkinnon. Ohjelman rahoittajien painostuksen alla Betsyn täytyy jatkaa ohjelman luotsaamista käynnissä olevasta murhatutkinnasta huolimatta, ja pian alkaa näyttää siltä, ettei tuotantokautta saada purkkiin ilman lisäruumiita.

Jessa Maxwellin esikoisromaani Kultainen lusikka on tosi-tv:n maailmaan sijoittuva murhamysteeri, joka yhdistelee täydellisessä sopusoinnussa sekä Masterchefiä että Agatha Christien dekkareita ja saa lukijan katsomaan leppoisia kokkausohjelmia aivan uudella silmällä.

Jessa Maxwell on amerikkalainen sarjakuvapiirtäjä, toimittaja ja kirjailija, jonka sarjakuvia ja tekstejä on julkaistu muun muassa The New Yorkerissa ja The New York Timesissa. Hänen ensimmäinen sarjakuvateoksensa julkaistaan Yhdysvalloissa vuonna 2023. Keväällä 2023 suomeksi ilmestynyt Kultainen lusikka on Maxwellin esikoisproosateos.
*
Poiketen esittelytekstistä, kuollut löytyy vasta kirjan loppupuolella. Muutoin käydään läpi leipomiskilpailua ja sen myötä kilpailijoiden asioita. Periaatteessa melko leppoisa kirja on kyseessä. Itse kuolemaakaan ei juuri setvitty. 

Suosittelen kirjaa Feel Good -dekkareiden ystäville. Annan tälle kirjalle 3 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.