tiistai 18. huhtikuuta 2023

Robin Cook: Äkkikuolema

  

Tämä kirja on julkaistu Gummerruksen toimesta vuonna 2009 ja se löytyy äänikirjana Celiasta. 
*
SÄÄSTÄMINEN VOI KÄYDÄ KALLIIKSI...

Lääketieteen opiskelija Jennifer Hernandezin isoäiti matkustaa Intiaan halvemman lonkkaleikkauksen perässä mutta kuolee äkillisesti leikkauksen jälkeen. Murtunut Jennifer lentää välittömästi Intiaan selvittämään tapausta, sillä hän haistaa palaneen käryä.

Paikan päällä selviää, että yhdysvaltalaisten terveysturistien kuolemia on sattunut enemmänkin ja ruumiit on pyritty polttamaan pikaisesti.

Jenniferin on pakko saada tietää, mitä oikein on meneillään. Avukseen hän pyytää mentorinsa, kuolinsyyntutkija Laurie Montgomeryn. Kuolonuhrien määrän ohella kasvaa kysymysten määrä. Pian Laurie ja Jennifer huomaavat räpiköivänsä syvällä globaalien vehkeilyjen suossa. 
*
Kirja sijoittuu Intiaan ja siellä tulee tutuksi Delhin alkeelliset olot. Ruumiinavauksia ei tehdä juuri lainkaan ja Laurie ja Jack saavat tehdä kaikkensa, että saavat kuolleista potilaista edes vähäisemmätkään näytteet. Pariskunnalla on hedelmöityshoitokin kesken ja hormooneita ja ruiskeita pitää ottaa matkan aikana. Mielenkiino´toiset maisemat on kyllä tässä kirjassa ja paikkoja on kiva seurata. 

Näitä Cookin kirjoja lukee aina vain uudestaan ja uudestaan ja ties monennettako kertaa. Kuolemansyyntutkijoista kertovassa sarjassa edellinen on nimeltään Romahdus.

Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle täydet 5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.