lauantai 29. huhtikuuta 2023

Anna Breitholtz Monsén: Salaisuuksien ranta

 

Tämä kirja on ilmestynyt 27.4. ja sen julkaisija on Minerva. Äänikirjan pituus on 15 tuntia ja sen lukee Tuija Kosonen. Tämä on ensimmäinen osa uudessa dekkari-sarjassa.
*
Vetävä feelgood-dekkari, jossa pikkukaupungin synkät salaisuudet tunkeutuvat kissahotellin leppoisaan arkeen.

Pahasti traumatisoitunut poliisi Lina Lantz haluaa jättää entisen työnsä ja unohtaa menneet. Kissahotellin hoito pikkukaupungissa tarjoaa juuri sopivan uuden alun. Kunnes tapahtuu murha.

Vuonna 1988 kuusitoistavuotiaat Erik ja Peter viettävät pitkiä, joutilaita kesälomapäiviään Sandingen hiekkarannalla Skoonessa. Kunnes eräänä päivänä Peter katoaa. Rannalta löytyvät vain hänen veriset vaatteensa. 
Kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin entinen poliisi ja henkivartija Lina Lantz saapuu Sandingeen. Hän on perinyt vanhan talon, jossa on toiminut kissahotelli. Omaksikin yllätyksekseen Lina päätyy asettumaan pieneen rantakaupunkiin jatkamaan kissahotellin toimintaa.
Kun nuori mies löytyy rannalta murhattuna, tulee Lina vedetyksi vastoin tahtoaan mukaan rikostutkintaan. Jäljet johdattavat takaisin siihen, mitä rannalla tapahtui kesällä kauan sitten.

Salaisuuksien ranta on ensimmäinen osa Lina Lantzista ja hänen omapäisestä isoisästään kertovasta dekkarisarjasta.

Anna Breitholtz Monsén on ruotsalainen kirjailija ja markkinointialan ammattilainen, joka on aiemmin työskennellyt lehtitaloissa ja IT-alan yrityksissä. Hän muutti Tukholman keskustasta Skoonen rannikolle toteuttaakseen pitkäaikaisen haaveensa dekkarikirjailijan urasta. Breitholtz Monsén haluaa kirjoittaa omaperäisiä dekkareita, joissa tummien sävyjen lisäksi on myös huumoria ja persoonallisia henkilöhahmoja, jotka eivät kulje tavanomaisia polkuja.
*
Lupaavasta esittelytekstistä huolimatta tämä kirja on tylsä. Entinen poliisi palaa Ruotsiin ja alkaa jatkaa perimäänsä kissahotellia. Samalla hän tutkii vanhaa katoamista. Kirja on rento ja hyvän tuulinen, mutta aikalailla tapahtumaköyhä... En taida enenpää seurata tätä sarjaa... Annan tälle kirjalle 2 tähteä.*

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.