lauantai 29. helmikuuta 2020

Anna Bågstam: Silminnäkijä


Anna Bågstam: Silminnäkijä. Tämä on noin vuosi sitten suomeksi julkaistu Storytel original -sarja, jossa on 10 osaa.  Tämän ensimmäisen kauden pituus on noin 12 tuntia ja sen lukee Petriikka Pohjanheimo. Alkuperäiskielellään ruotsiksi on julkaistu jo toinenkin kausi syksyllä 2019.  Tapahtumat sijoittuvat Etelä-Ruotsiin Lervikeniin. Äänikirja alkaa, kun Harriet palaa synnyinseudulleen siviilitutkijana poliisin palvelukseen ja pienelä paikkakunnalta löytyy kuollut vanha nainen.

"Pittoreskissa Lervikenin kalastajakylässä Juutinrauman rannalla on tapahtunut raaka murha. Eräs nainen on teloitettu, ja hänen silmänsä on teipattu auki. Murha tapahtuu päivä sen jälkeen, kun Harriet Vesterberg on muuttanut isänsä luo, kivenheiton päähän rikospaikasta. Yhtäkkiä Lerviken on kaukana siitä idyllistä, jossa hän vietti lapsuutensa kesät. Harriet on juuri jättänyt Tukholman ja epäonnistuneen rakkaussuhteen taakseen aloittaakseen uuden elämän Landskronan poliisin palveluksessa. Pian hänelle kuitenkin selviää, ettei hän välttämättä ole niin tervetullut poliisitalolle kuin olisi toivonut ja ettei hänen ideoilleen anneta mitään arvoa. Hän päättää kulkea omaa polkuaan, mutta se johtaa hänet jäljille, joiden seuraaminen alkaa hyvin pian kaduttaa. Voiko murhaaja olla joku, jonka hän tuntee? Silminnäkijä on tiivistahtinen ja jännittävä ruotsalainen dekkari."

Tämä on melko tavanomainen skandidekkari, jossa tahtumat etenevät tasaiseen tahtiin. Kuuntelu sujuu joustavasti ja kirjan parissa aika rientää. Suosittelen ruotsalaiste dekkarien ystäville. Annan 3- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.