torstai 3. lokakuuta 2024

Mari Jungstedt: Näen sinut

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2019 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on 7 tuntia. Äänikirjan lukijana toimii Aku Laitinen. Jungstedtin kirjat tästä linkistä
*
Komisario Anders Knutas saa tutkittavakseen karmaisevan joukkomurhan. Huippusuositun Gotlanti-sarjan 15. osa.
Turistikausi on ohi Lilla Karlsössä. Lempeä syyskuun aurinko ja lämmin meri houkuttelevat opiskelijajoukon viettämään viikonloppua karulla ja kaukaisella saarella. Frida torkahtaa kuumassa auringonpaisteessa, ja kun hän herää, hän huomaa kauhukseen, että kaikki hänen ystävänsä makaavat kuolleina hänen ympärillään. Uutinen murhista kohauttaa koko maata. Murhaaja on yhä vapaalla jalalla, ja päivä päivältä huoli ja kauhu leviävät yliopistolla. Vainoaako joku opiskelijoita, vai olivatko uhrit vain väärässä paikassa väärään aikaan?
*
Hyvä kirja, kirjailijalla on sana hallussa ja kirjassa sattuu ja tapahtuu. Kirjassa tutut hahmot, Knutas ja Karin, Johan ja Erika. Suosittelen dekkareiden ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Karin Slaughter: Pettävä hiljaisuus 

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2012 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on 19 tuntia. Tämä on 4. osa Will Trent -sarjassa ja myös Sara Linton on mukana. 
*
Grantjärven hyisestä vedestä löytyy nuoren naisen ruumis. Rannalle jätetty viesti viittaa itsemurhaan. Nopeasti käy kuitenkin ilmi, että kyseessä on raaka murha.

Grant Countyn pikkukaupungin entinen patologi Sara Linton, joka on pitkän poissaolon jälkeen palannut lapsuudenkotiinsa kiitospäiväksi, tulee sattumalta vedetyksi juttuun mukaan. Pääepäilty haluaa palavasti tavata hänet., mutta kun Sara kiiruhtaa poliisiasemalle, mies makaa sellissään kuolleena. Sara ei luota vanhan vihamiehensä Lena Adamsin kykyyn hoitaa tutkimuksia ja kutsuu apuun Georgian etsivätoimiston ja erikoisagentti Will Trentin. Will saa huomata, että pikkukaupunkilaiset vetävät itsepäisesti yhtä köyttä ja vaikenevat tapauksesta täysin. Ja ainoa ihminen, joka osaisi kertoa totuuden, on kuollut.
*
Leenaa syytetään vangin itsemurhasta ja Sara on paikalla. Will hälytetään tutkimaan tapausta. Pian kaikki entiset ja uudet päähekilöt ovat paikalla. Kivaa kun molempia sarjoja näin yhdistetään. Hyvä kirja, annan sille 4,5 tähteä. 


keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Johanna Salo: Vain vaiston varassa


Tämä kirja on julkaistu 5.9.2024 ja sen kustantaja on Saga Egmont. Äänikirjan pituus on vajaat 5 tuntia ja sen lukee Tanja Talvensalo. Johanna Salon kirjat tästä linkistä

*

Kun kaikki viimein kirkastuu.

Kirsi on sairaalassa töissä hoitajana. Apuhoitajana, kuten töykeä ylihoitaja aina jaksaa muistuttaa. Muiden työkavereidensa kanssa Kirsi tulee kuitenkin hyvin toimeen, ja viihtyy työssään. Hänestä on mukava saada auttaa ihmisiä, ja sairaanhoitajana sitä pääsee tekemään usein.

Eräänä päivänä sairaalaan kiidätetään vakavasti loukkaantunut mies, josta ei saada irti mitään tietoja. Kuka hän on, mitä hänelle on tapahtunut, tuleeko hän kuntoon? Mies itse ei oikein osaa kertoa mitään, sillä hän ei muista edes nimeään. Kirsi juttelee nimettömän potilaan kanssa, tutustuu tähän, ja ihastuu. Mutta kun viimein selviää, kuka mies on, Kirsin on pohdittava heränneitä tunteitaan. Onko hänestä sellaisen miehen kumppaniksi?

Johanna Salo on suomalainen kirjailija, joka on kirjoittanut ihania romanttisia tarinoita.

*
Mies löytyy loukkaantuneena ja muistinsa menettäneenä. Sairaanhoitaja ihastuu potilaaseen. Soppa on valmis, kun sairaanhoitajalla olisi orastava suhde sairaalan suositun lääkärin kanssa. Kiva ja mukavan kevyt kirja,  suosittelen! Annan kirjalle 4 tähteä. 

Outi Pakkanen: Kylmä talo

 

Tämä kirja on juuri ilmestynyt ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on reilut 8 tuntia ja sen lukee Erjan Manto. Pakkasen kirjat tästä linkistä
*
”Talon henki on muuttunut, mikään ei ole niin kuin ennen.” Linjasaneeraus suistaa taloyhtiön raiteiltaan vahvatunnelmaisessa jännärissä.
Remonttipölyn hälvettyä lauttasaarelaisen kerrostalon asukkaat palaavat koteihinsa hermoja raastaneen saneerauksen jäljiltä. Kerrostalokyttääjä, opiskelijahissukka, erakkomies, juorukello insinööripuolisoineen, viestintäyrittäjä perheineen sekä muut vanhat ja uudet yrittävät sopeutua. Tunteet kiristyvät, etenkin kun remontin jättilasku lankeaa. Kuka lopulta vastaa järjettömän kalliista saneerauksesta?
Jäähyväisiä entiselle jättää tarkkailija, joka istuu Kauniissa Kampelassa kadun toisella puolella. Tahtomattaan hän tulee todistaneeksi kolkkoja käänteitä.
*
Tämä on mukavan kevyt ja sopivan jännittävä kirja. Suosittelen kotimaisten kirjojen ystäville. Annan kirjalle 4- tähteä. 

tiistai 1. lokakuuta 2024

Cilla & Rolf Börjlind: Jäätynyt kulta. Vol 2

 

Kirja julkaistiin 25.8.2021, ja sen kustantaja on S&S. Äänikirjan pituus on vajaat 14 tuntia ja sen lukee Markus Niemi. Tämä on toinen kerta kun luen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Koko sarja tästä linkistä
*
Poikkeuksellisen kuuman ja pitkän kesän jo taittuessa Arjeplog- vuoristosta sulaa esiin miehen ruumis. Hänet ammuttiin noin kaksikymmentä vuotta sitten. Olivia Rönning lähetetään tutkimaan tapausta. Matkalla paikalle helikopteri joutuu myrskyyn ja iskeytyy maahan. Kun Olivia herää, lentäjä on vakavasti loukkaantunut ja radio tuusan nuuskana - yhteydet ulkomaailmaan ovat poikki.

Olivia lähtee hylystä ja löytää tiensä hylättyyn kalastajaleiriin. Hän ei ole kuitenkaan vuoristossa yksin. Muutkin haluavat selvittää - tai piilottaa - totuuden.

Olivian koettelemuksista kuultuaan Tom Stilton hylkää hiljaiselonsa Thaimaassa ja suuntaa auttamaan. Tutkijoille selviää pian, että vuoristoon murhatun miehen mysteeri ulottuu vielä kauemmas menneisyyteen...

Jäätynyt kulta on Cilla ja Rolf Börjlindin kuudes kirja Tom Stiltonista ja Olivia Rönningistä. Kirjasarjaan perustuva Nousuvesi-sarja on tuttu myös Suomen televisiosta.
*
Oliviaa ammutaan vuoristossa ja Tom Stiltonia pyydetään apuun, hän on Thaimaassa. Pian seikkailu jatkuu ympärin maailman... Hyvä kirja ja hyvä on koko sarja. Luen sitä nyt uudestaan. Suosittelen! Annan edelleen tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Pohjoinen dekkarihaaste



 1. Yhteispohjoismainen ryhmä tutkii

?

2. Miljöönä pohjoisen matkailu-/hiihtokeskus


3. Hyvän mielen dekkari


4. Kirjassa joku on kadonnut


5. Kirja kertoo jengistä tai jostain rikollisjoukosta
?


6. Kirjassa on yliluonnollisia elementtejä


7. Kirjan kannen pääväri on jokin muu kuin musta tai nimessä mainitaan väri



8. Kirjailijan ensimmäinen jännäri



9. Kirja liittyy johonkin toiseen kulttuuriin



Syyskuu luetut


 Syyskuu oli lukemisen suhteen hyvä kuukausi yhteensä 50 kirjalla. Samalla sain myös opintoja tosi hyvin eteenpäin, että tekemistä on riittänyt! Syyskuusa sain myös ensimmäiset tiedeot ensi talven ja kevään uutuskirjoista: 
Syyskuussa sain kuunneltua Raamatun loppuun ja annoin sille 5 tähteä 

Lisäksi seuraavat kirjat olivat hyvin 5- tähdellään:

Myös seuraavat monet kirjat olivat tosi hyviä:

Loput kirjat tässä.


Carl-Johan Vallgren: Hetkesi on tullut

 

Tämä kirja on julkaistu 6.9.24 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on 10,5 tuntia ja sen lukee Paavo Kerosuo. Tämä kirjailija on minulle uusi tuttavuus. 
*
Kauan odotettu jännityksen mestarin paluu.
Falkenberg, Etelä-Ruotsi 1993. Tuntematon nuori nainen löydetään kuolleena vedestä. Johtolankoja ei ole.
Paikallinen kokenut poliisimies Björling saa parikseen Johanna Nilssonin, nuoren keskusrikospoliisin ammattilaisen, joka on jättänyt nuorena Falkenbergin. Kumpikin vaikenee menneisyydestään ja murheistaan.
Björling on hiljattain menettänyt vaimonsa, mutta pahin on vasta edessä: kesken tutkimuksen hänen tyttärensä katoaa telttaretkellä jäljettömiin.
Hetkesi on tullut on julma ja loistelias romaani menneisyydestä, jonka ansaan lankeaminen tarkoittaa kuolemaa. Vahva ja hurja kirja, jota ympäröi luonnon hiljainen kauhu.
*
Carl-Johan Vallgren (s. 1964) on ruotsalainen kirjailija ja taiteilija. Hän sai August-palkinnon vuonna 2002 ja on ollut pitkään Ruotsin luetuimpia nykykirjailijoita. Varjopoika (Otava 2015) nosti hänet myös jännityksen kiistattomaksi mestariksi. Vallgrenin kirjoja on julkaistu yli 20 maassa.
*
Toisaalla seurataan poliiseja ja toisaalla Malinia, joka on vankina. Aika vähän kuitenkin kirjassa tapahtuu ja vähän puiseva on... Suosittelen kuitenkin tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.